מקורות פלסטיניים מסרו הערב (שלישי) לחדשות הערב בכאן 11 כי חמאס הודיע שאינו מעוניין בהסלמה, "אך על ישראל לעמוד במחויבויות שלה במסגרת ההבנות שסוכמו בין הצדדים לפני כמה חודשים". על פי המקורות, הדברים נאמרו למשלחת המצרית הבכירה שביקרה היום ברצועת עזה.
חשש מהסלמה: משלחת מצרית בכירה הגיע לרצועת עזה. חמאס הודיע למצרים בפגישה - אנחנו לא מעוניינים בהסלמה, אבל לא מוכנים שבגלל שיקולי בחירות בישראל, עזה תרעב ללחם. בימים האחרונים נפגשה המשלחת המצרית בישראל עם ראש המוסד יוסי כהן@galberger #חדשותהערב pic.twitter.com/XdHoWnCBu8
— כאן חדשות (@kann_news) 5 במרץ 2019
"אנו לא מוכנים שבגלל שיקולי בחירות בישראל, עזה תרעב ללחם. הדרישות שהעברנו לישראל דרך המצרים הן לא בשמיים", אמרו המקורות לכאן חדשות. לדבריהם, המשלחת המצרית תקיים מחר שיחות בישראל והיא צפויה לשוב לעזה ביומיים הקרובים.
"אנו מצפים לתשובות עם שובה של המשלחת", הדגישו. המשלחת המצרית ובראשה סגן ראש המודיעין המצרי עאמר חנפי נועדה היום בעזה במשך כמה שעות עם ראשי חמאס איסמעיל הנייה ויחיא סינוואר.
בתוך כך, נמשכת הפרחת בלוני הנפץ מרצועת עזה לישראל. זר בלוני נפץ התפוצץ הערב באזור המועצה האזורית אשכול. מוקדם יותר נפל עצם עצם שגרם לפיצוץ מזר בלונים בשטחים חקלאיים מחוץ ליישוב במועצה.
אתמול פורסם בכאן חדשות שחמאס הציב לישראל אולטימטום חדש, ודורש לאשר העברת תקציב של 20 מיליון דולר לשלם לפקידיו. אם ישראל לא תאשר זאת, איימו בארגון הטרור להמשיך במגמת ההסלמה של הימים האחרונים. מקור בחמאס מסר לכאן חדשות שבארגונו ממתינים לתשובות מישראל האם ברצונה לשוב למתווה הרגיעה המקורי שסוכם עליו לפני כמה חודשים, אחרי שלטענתם היא סטתה.
העיתון אל-ערבי אל-ג'דיד דיווח היום מפי מקור מצרי כי משלחת המודיעין המצרי נפגשה לפני כמה ימים בישראל עם ראש המוסד, יוסי כהן, בנוגע להסדרה בין ישראל לחמאס. על פי הדיווח, המשלחת שהתה בישראל במשך שלושה ימים, ונפגשה עם בכירים נוספים במערכת הביטחון הישראלית.