בישראל מצפים ששלב הלחימה בעצימות גבוהה בעזה יימשך עוד שישה עד שמונה שבועות, ובמהלכם תימשך ההיערכות לכניסה קרקעית לרפיח. כך מעריכים היום (שני) שני גורמים ישראלים ושני גורמים באזור ששוחחו עם סוכנות הידיעות רויטרס. לדבריהם, ראשי הצבא מאמינים ביכולתם לפגוע באופן משמעותי בשאר יכולותיו של חמאס, ובכך לסלול את המעבר ללחימה בעצימות נמוכה יותר.
בדיווח רויטרס מצוטט בכיר לשעבר במודיעין, אבי מלמד, האומר שיש סיכוי קטן שממשלת ישראל תיעתר לביקורת הבין-לאומית ותבטל את הפעילות הצבאית ברפיח. באשר להתנהלות עם מספר העקורים הפלסטינים הגבוה, גורם ישראלי אומר שייתכן וייבנה מזח צף צפונית לרפיח, שיאפשר הגעת סיוע בין-לאומי ועגינת ספינות עם סיוע רפואי של בית חולים שדה.
גורם ישראלי אחר אמר שהפלסטינים לא יורשו לשוב לצפון רצועת עזה, דבר איתו מסכימים גם גורמים אזוריים אחרים, מה שמותיר הקמת אוהלים עבור העקורים בקרבת רפיח. גורם ביטחון בכיר באזור אמר לרויטרס כי בישראל סבורים שמנהיגי חמאס והחטופים נמצאים ברפיח. נציג של חמאס בקטר אמר לרויטרס כי "בארגון מעריכים שנהרגו להם 6,000 לוחמים, כמחצית מכמות ההרוגים לטענת ישראל".
שר הביטחון יואב גלנט אמר אתמול בהערכת מצב בפיקוד הדרום של צה"ל כי "חמאס מחפש מחליף לסינוואר" וכי חטיבת ח'אן יונס של הארגון הוכרעה. לדבריו, "תחנת עזה של חמאס לא עונה. אין עם מי לדבר כמנהיגות בשטח והנהגת החוץ מחפשת הנהגת פנים. זאת אומרת, יש מכרז של מי ינהל את עזה, אין גורם ששולט ואין גורם שפועל".
עוד בנושא
בהערכת המצב הוצגה לשר ההתקדמות המבצעית של הכוחות ברצועת עזה, בעיקר באזור בית החולים נאצר בח'אן יונס, וכן התוכניות המבצעיות להמשך הלחימה במחנות המרכז וברפיח. "העמקה של הפעולה בח'אן יונס ממשיכה להוכיח את עצמה", אמר גלנט בסופה. "יש 200 מחבלים שנכנעו בבית החולים נאצר ועשרות בבית חולים אמל. המשמעות היא אובדן רוח הלחימה. אנשים שהיו עם טילי RPG, אמצעי לחימה ורובים, הגיעו לרגע האמת - ולא נלחמו. זה מעיד משהו על הבנתם את יחסי הכוחות, על זה שהם הבינו שגורלם יהיה כניעה או מוות, אין אפשרות שלישית".
עוד אמר שר הביטחון "חטיבת ח'אן יונס לא מתפקדת כגורם צבאי בשום דרך. חמאס נותר עם שוליים במחנות המרכז ועם חטיבת רפיח. מה שעומד בינם לבין מיטוט מוחלט כמערכת צבאית זה החלטה של צה"ל. אין פה מי שיבוא לעזרתם - אין איראנים, אין סיוע בין לאומי ומה שבא ליד ביטוי פה זה נחישות, התמדה, והמערכת הצה"לית והלאומית".