הבכיר האמריקני שנמצא בישראל לתיאום פעילות הנמל בעזה

הבכיר האמריקני שנמצא בישראל לתיאום פעילות הנמל בעזה
סגן מפקד פיקוד המרכז של ארצות הברית נפגש עם בכירים ישראלים כדי לדון על אופן הפעילות של הנמל ובנייתו • שר החוץ האמריקני בלינקן אמר כי הנמל יחל את פעילותו בעוד שבועיים - זאת בניגוד לההערכות בישראל
מחבר גילי כהן מחבר גילי כהן
Getting your Trinity Audio player ready...
מזח נמל ימי עזה
צילום: ללא

סגן מפקד פיקוד המרכז של ארצות הברית, אדמירל בראד קופר, מבקר בישראל בימים האחרונים כדי לתאם את פעילות הנמל בעזה עליו הכריז הנשיא ביידן. בתוכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב דווח היום (חמישי), כי במסגרת ביקורו קופר נפגש עם בכירים ישראלים כדי לדון על אופן הפעילות של הנמל ובנייתו.

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי

שר החוץ האמריקני בלינקן, שיחל את ביקורו בישראל מחר, אמר בריאיון כי הנמל יחל את פעילותו בעוד שבועיים - זאת בניגוד להערכה בישראל כי זמן הפעלתו ייקח יותר זמן. עד עתה לא ברור כיצד יחולקו הסחורות והציוד שיגיעו לרצועה באמצעות הנמל. מפיקוד המרכז האמריקני לא נמסרה התייחסות.

נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן הכריז בתחילת החודש כי יוקם מזח "זמני" בחופי עזה לקליטת סיוע הומניטרי, וכי ארצות הברית לא תנוח - "עד החזרת כל החטופים" למשפחותיהם. ביידן הצהיר זאת בנאום שנשא מול הקונגרס על מצב האומה.

נמל החוף הזמני צפוי לאפשר כניסת סיוע הומניטרי לעזתים. גורמי ממשל אמריקנים ששוחחו עם סוכנות הידיעות AP טענו כי נמל שכזה יאפשר הגברה של משלוחי מזון, תרופות ושאר מצרכים חיוניים אל תוך הרצועה. הגורמים הבהירו מראש שהקמת הנמל לא תצריך כוחות אמריקניים על הקרקע, אלא שאלה יהיו על כלי שיט בים, מול חופי הרצועה.

כך ייראה המזח הימי מול חופי עזה

הקמת הנמל מבוססת על יכולות לוגיסטיקיות בשם "JLOTS - Joint Logistics Over the Shore", כאשר המשלוח הראשון יחל בעוד כ-50 ימים. רכיבי ה-JLOTS כוללים מזח צף, מסלול באורך של כ-550 מטרים שיחובר לחוף ומספר ספינות לוגיסטיות שיעבירו את הציוד אל המסלול. לאחר שהסיוע יגיע לנתיב, ניתן יהיה להעבירו לעזה.

דובר הפנטגון פט ריידר אמר: "אנחנו נעבוד עם שותפים באזור, כולל ישראל, אבל בשום שלב לא נדרוש מכוחות ארצות הברית להגיע אל הקרקע. התפקיד שלנו יהיה בעיקרו לספק את השירות של הגעה אל החוף".

הפופולריים