בעקבות המטח לצפון: מאות דונמים של יערות עלו באש

בעקבות המטח לצפון: מאות דונמים של יערות עלו באש
14 רקטות נורו לבאר שבע מרפיח, אישה בת 37 נפצעה קל מרסיס
מחבר רובי המרשלג מחבר רובי המרשלג
Getting your Trinity Audio player ready...
אייל מרגולין, פלאש 90
צילום: אייל מרגולין, פלאש 90

מאות דונמים של יערות עלו באש היום (שישי) בעקבות המטח ששיגר חיזבאללה לצפון מוקדם יותר. כלי רכב עלו באש בקריית שמונה ומספר בתים בעיר נפגעו גם כן.

במקביל, נורו 14 רקטות היום לעבר העיר באר שבע. אישה כבת 37 נפצעה באורח קל מפגיעה רסיסי רקטה בעיר. מתיעודים שהופצו ברשתות החברתיות עולה כי רסיסי רקטות נפלו בגן שעשועים בעיר וגרמו לנזק רב.

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי

תיעוד מזירת נפילת רסיסי רקטה בבאר שבע

 

בצפון נורו רקטות לעבר קריית שמונה, וכמה מהן נפלו מדרום לעיר. באזור התפתחו שריפות. נראה כי מדובר ברקטות כבדות משקל ולא בקטיושות סטנדרטיות. חיזבאללה הודיע כי אנשיו תקפו את קיבוץ יפתח באמצעות מטח רקטי וטילים מסוג "פלק", כתגובה על פגיעה באזרחים מוקדם יותר היום בכפר טייר חרפא שבלבנון. 

המשטרה טיפלה במספר זירות נפילה של פריטי רקטה בסביבת העיר, ועד כה לא דווח על נפגעים כתוצאה מהירי. נזק נגרם לרכוש.

שריפות מדרום לקריית שמונה בעקבות פגיעת רקטות

שוטרים וחבלני המשטרה של המחוז הצפוני מבודדים את זירות הנפילה וסורקים אחר שרידים נוספים באזור קריית שמונה, לשם הסרת סיכון לציבור. 

 תיעוד הירי לעבר קריית שמונה

הפופולריים