בסוכנות הידיעות רויטרס דווח היום (שישי) שישראל ומצרים דנו במערכת מעקב נגד הברחות בגבול עזה ומצרים, כחלק משיחות מתווה שחרור החטופים והפסקת האש ברצועה. על פי מקורות המעורים בנושא, מערכת שכזו תאפשר לישראל להסיג את חייליה מאזור ציר פילדלפי - כחלק מעסקה.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
> 120 עדיין שם: רשימת שמות החטופים בעזה - והמשוחררים
אחד המקורות ציין שהדיונים עוסקים בחיישנים שיותקנו בצד המצרי של ציר פילדלפי, כשהמטרה היא לאתר מנהרות ולאתר כל דרך אחרת בה ארגוני הטרור ברצועה ינסו לבצע הברחות.
אותו מקור אישר כי הנושא אכן יהיה משמעותי בכל הנוגע לעסקה הנידונה. שני מקורות מצרים אמרו שבמצרים לא מתנגדים לרעיון, אם הוא יזכה לתמיכה ומימון אמריקני.
בלשכת ראש הממשלה הגיבו לדיווח: "פייק ניוז מוחלט. עומדים על כך שישראל תישאר בציר פילדלפי. כך הנחה ראש הממשלה את צוותי המשא ומתן, הבהיר זאת לנציגי ארצות הברית השבוע, ועדכן על כך אמש את הקבינט".
לאחר הודעת לשכת ראש הממשלה, הגיבו גורמים המעורים במשא ומתן: "אינה משקפת את המשא ומתם שמתנהל בקהיר ודוחא. ישראל אכן הסכימה לסגת חלקית מציר פילדלפי - בתמורה להקמת מכשול תת-קרקעי. אנחנו מחכים לתשובת חמאס, בין היתר בעניין ציר פילדלפי".
המשלחת הישראלית, שיצאה לקהיר לדון במתווה עסקת החטופים, שבה ארצה הלילה.
ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר אמש, במהלך טקס סיום קורס קצינים: "בכל הסכם, אנו מחויבים לשליטה ישראלית בציר פילדלפי ובמעבר רפיח", אלא ששליטה באזור אין משמעותה הישארות שם. בתשובה לשאלה על משך המערכה, אמר: "אני עונה בשתי מילים, 'עד לניצחון'. 'עד לניצחון', גם אם זה ייקח זמן".
בעיתון אל-אח'בר הלבנוני דווח השבוע כי בקהיר הביעו נכונות לשתף פעולה עם ישראל, בנוגע לשמירה על הגבול עם רצועת עזה, בשיחות שקיימו עם ישראל וארצות הברית, אך התנו זאת במסגרת רחבה יותר של השותפות הדו-צדדית בין המדינות.
מקורות המעורים במשא ומתן, מסרו לעיתון שמצרים לא הביעה התנגדות להצעה להקים גדר ביטחון בציר פילדלפי, כדי למנוע הברחות והבהירה שניתן לדון בסוגייה הזאת בצורה מפורטת יותר, מאוחר יותר ובשלב שיבוא לאחר נסיגת כוחות צה"ל מציר פילדלפי באופן מלא, או לאחר הפריסה מחדש של כוחות צה"ל.