המו"מ לעסקת חטופים

נתניהו: בכל הסכם מחויבים לשליטה ישראלית בציר פילדלפי ומעבר רפיח

נתניהו: בכל הסכם מחוייבים לשליטה ישראלית בציר פילדלפי
משלחת בראשות ראש השב"כ תצא לקהיר. לשכת רה"מ: משלחת המו"מ שבה הלילה מפסגה מרובעת בקטר. במפגש דנו בעיקרי המתווה לעסקה להשבת החטופים והדרכים ליישומו, תוך הבטחת כל יעדי המלחמה
מחבר עמיחי שטיין מחבר עמיחי שטיין
Getting your Trinity Audio player ready...
הפגנה לשחרור החטופים מול הקריה
הפגנה לשחרור החטופים מול הקריה צילום: תומר נויברג, Flash90

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר הערב (חמישי) בטקס סיום קורס קצינים בנוגע לעסקה לשחרור חטופים: "בכל הסכם, אנו מחויבים לשליטה ישראלית בציר פילדלפי ומעבר רפיח" בתשובה לשאלה על משך המערכה, אמר: "אני עונה בשתי מילים, עד לניצחון. עד לניצחון, גם אם זה ייקח זמן".

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
רשימת שמות החטופים בעזה - והמשוחררים

לשכת ראש הממשלה הודיעה כי משלחת בראשות ראש השב"כ רונן בר תצא הערב לקהיר, כדי לדון פינוי ציר פילדלפי ומעבר רפיח, עקרנות במתווה העסקה לשחרור החטופים שלגביהם יש מחלוקת בין חמאס לבין ישראל.

משלחת המשא ומתן שבה במהלך הלילה מפסגה מרובעת עם המתווכות בדוחה שבקטר. במפגש דנו בעיקרי המתווה לעסקה להשבת החטופים והדרכים ליישומו, תוך הבטחת כל יעדי המלחמה.

כמו כן, ראש הממשלה בנימין נתניהו קיים הבוקר פגישות עם צוות המשא ומתן. כמו כן, משלחת בראשות ראש השב"כ רונן בר יחד עם נציגי צה"ל, עתידה לצאת הערב לקהיר להמשך השיחות.

בנוסף, חמאס פרסם היום הודעה רשמית כי לא נמסר לו עד כה עדכון מהמתווכות בנוגע למשא ומתן בסוגיית "הפסקת האש וחילופי שבויים". בכיר חמאס אוסאמה חמדאן, אמר לערוץ אל-ערבי הקטרי: "המתווכות חשבו שההסכמה שלנו פותחת אפשרות להגעה להסכם להפסקת אש, כולל הסגת כוחות צה''ל. המתווכים הודיעו לישראל - ועד לרגע זה הצד הישראלי לא נענה". 

בין נקודות המחלוקת בין ישראל לחמאס: מנגנון סיום המלחמה, מספר המחבלים שישוחררו וזכות הווטו של ישראל על זהותם, ⁠פינוי ציר פילדלפי ומעבר רפיח וכן העיתוי לתחילת שיקום הרצועה.

הפופולריים