פרסום ראשון

נציגי מבקר המדינה ומערכת הביטחון ניהלו משא ומתן חסוי בבג"ץ

נציגי מבקר המדינה ומערכת הביטחון ניהלו מו"מ חסוי בבג"ץ
ההערכה הינה שהשופטים יאפשרו לצה"ל ולמבקר המדינה לנהל משא ומתן במשך שבוע כדי להגיע להסכמות בנושא הביקורת על המלחמה בעזה
מחבר אבישי גרינצייג מחבר אבישי גרינצייג
Getting your Trinity Audio player ready...
הרמטכ"ל הלוי ומבקר המדינה אנגלמן
צילום: אבשלום ששוני ואוליביה פיטוסי, פלאש 90

נציגי מבקר המדינה, צה"ל ושב"כ ניהלו משא ומתן חסוי בפני שופטי בג"ץ, בנוגע להסכמות על ביקורת מבקר המדינה מתניהו אנגלמן על המלחמה ברצועת עזה. כך פורסם היום (רביעי) לראשונה בכאן חדשות.

הסוגיה במחלוקת היא העתירה שהוגשה על ידי תנועת אומץ והתנועה לאיכות השלטון, במטרה למנוע את הביקורת של אנגלמן על אירועי 7 באוקטובר והתקופה שקדמה להם. ההחלטה צפויה להינתן במהלך היום, כאשר ההערכה הייא שהשופטים יאפשרו לצה"ל ולמבקר המדינה לנהל משא ומתן במשך שבוע כדי להגיע להסכמות בנושא.

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי

בעקבות טענת היועצת המשפטית לממשלה מסרה לבג"ץ לפני כיומיים, לפיה אין למבקר המדינה סמכות לעסוק בנושאי מדיניות ובאסטרטגיה הביטחונית של ישראל; אמר השופט סולברג לנציג היועמ"ש בדיון: "אתם מושתקים מלטעון טענה של חוסר סמכות, כיוון שביקשתם להצטרף כמשיבים ולא הגשתם את העתירה בעצמכם. הטיעון הזה לא עלה על ידי העותרים".

כמו כן, נציגת מבקר המדינה עורכת הדין אליה צונץ, אמרה ביחס לקביעת היועמ"שית: "טענת חוסר הסמכות של מבקר המדינה עלתה רק עכשיו. במשך כל המשא ומתן עם צה"ל לא נטען לחוסר סמכות".

צונץ הוסיפה: "יש ניסיון לפגוע בשומרי הסף, שמתג הפעלת עבודת הביקורת תהיה בידי הגוף המבוקר. מומחי הביטחון אצל מבקר המדינה, שני תתי אלופים במיל, אחד מהם היה חבר בפורום מטכ"ל, שניהם שירתו במלחמה הזו במילואים, שניהם, מומחים לענייני יחסי מבקר-מבוקר הגיעו למסקנה שסיבת ההתנגדות של צה"ל לביקורת נובעת מחוסר השלמה עם עבודת ביקורת חיצונית". 

הפופולריים