שב"ס החל בקליטת מחבלים שעד כה הוחזקו ב"שדה תימן"

שב"ס החל בקליטת מחבלים שעד כה הוחזקו ב"שדה תימן"
שירות בתי הסוהר יהיה אחראי על קליטתם וכליאתם של המחבלים בהתאם להחלטת בג"ץ, הקבינט וכפי שסוכם בין כלל גורמי הביטחון
מחבר אורלי אלקלעי מחבר אורלי אלקלעי
Getting your Trinity Audio player ready...
לוחמים, צה"ל
צילום: עופר צידון פלאש 90

שירות בתי הסוהר החל היום (ראשון) בקליטתם וכליאתם של מחבלים שהוחזקו עד כה על ידי צה"ל בשדה תימן. זאת בהתאם לבג"ץ שדה תימן, החלטת הממשלה וסיכום בין כלל גורמי הביטחון.

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי

בהתאם למשימתו החדשה, שב"ס כתב בהודעה כי ימשיך לבצע את תפקידו, "תוך מצב חירום כליאתי, בחזית הלחימה בכליאתם והחזקתם של האסירים הביטחוניים ולמען שלום הציבור וביטחונו".

עלו טענות כי עצורים הוחזקו בתנאים קשים. לאחר העתירה שהוגשה לבג"ץ על ידי האגודה לזכויות האזרח בדרישה לסגור את מתקן הכליאה בנגב - המדינה ענתה כי בית המעצר "יישאר פתוח כמתקן שהייה זמני, קצר טווח, לצורכי חקירה ומיון בלבד".

בתחילת חודש יוני ולפני הדיון בעתירה בבג"ץ המדינה הודיעה על רפורמה בשדה תימן, במסגרתה הוחלט על נקיטת צעדים במטרה לשפר את תנאי הכליאה של העצורים. ביניהם: הקמת מתחם כליאה חדש במחנה "עופר", ריווח מתקני הכליאה ושדרוג המתקן הרפואי. 

בסוף חודש מאי, הוגשה עתירה לבג"ץ לסגור את מתקן הכליאה. באותה עתירה, טענה האגודה כי העצורים מוחזקים "ימים על ימים בתנוחות מכאיבות ובאיזוק שהובילו לכריתת איברים וכיסוי העיניים לתקופות ארוכות. גם בזמן מתן טיפול רפואי ועשיית צרכים, החזקת חלק מהעצורים עם חיתולים, מכות והתעללויות".

הפופולריים