מאז אוקטובר נפתחו כ-80 חקירות מצ"ח - מחציתן נוגעות למקרי מוות בשדה תימן

מאז אוקטובר נפתחו כ-80 חקירות מצ"ח - מחציתן על שדה תימן
בפרקליטות הצבאית סבורים: לנוכח הראיות לא היה מנוס מלפתוח בחקירה נגד החיילים: "אם לא חוקרים כאן, יחקרו בחו"ל"
מחבר תמר אלמוג מחבר תמר אלמוג
Getting your Trinity Audio player ready...
שדה תימן
צילום: .

מאז תחילת המלחמה נפתחו כ-80 חקירות מצ"ח שאינן נוגעות לאירועים מבצעיים, וכמחצית מהן קשורות במקרי מוות שאירעו במתקן הכליאה שדה תימן - כך פורסם הערב (שני) בחדשות הערב בכאן 11. 

 

ייתכן שרוב החקירות לא קשורות בעבירה כלשהי של חיילים, אך מתקיימת בדיקה אוטומטית כאשר מדובר במקרה מוות. טרם הוגש כתב אישום כלשהו, והראשון בהם צפוי להיות מוגש מחר או מחרתיים בפרשה שחשף איתי בלומנטל בחדשות הערב. כמה תיקים נוספים נבחנים בשלב מתקדם.

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי

בפרקליטות הצבאית חשבו שלנוכח מסד הראיות הקיים הייתה חובה לפתוח בחקירה נגד החיילים החשודים בהתעללות במחבל במתקן הכליאה שדה תימן. זאת, גם כלפי פנים כדי לחקור את התנהלות הצבא, אך גם כלפי חוץ - "אם לא חוקרים כאן, יחקרו בחו"ל", אומרים בפרקליטות הצבאית. 

גם בקרב גורמים מחוץ לצבא יש תמימות דעים בהנחה שהמקרה מסבך את ישראל בזירה הבין-לאומית.

הסנגוריה הצבאית מסרה הערב כי היא מלווה ומייצגת שישה מבין החיילים שעוכבו לחקירה היום. "מדובר באנשי מילואים, כולם אזרחים נורמטיביים ובעלי משפחות, שביצעו את תפקידם המורכב נאמנה תוך סיכון חיים מתמשך. אנו משוכנעים כי יתברר בחקירה עניינית ומקצועית, שאין בסיס לחשדות כלפיהם. הסנגוריה הצבאית מעמידה לרשותם עורכי דין ותיקים ומנוסים, בשירות מילואים וסדיר", נמסר.

הפופולריים