פרטים חדשים על מעצר החשודים בפרשה הביטחונית: בראשון האחרון לפנות בוקר פשטו חוקרים רעולי פנים על בתי החשודים, החרימו ציוד ולקחו אותם למעצר, כך פורסם היום (ראשון) בחדשות הערב בכאן 11. חלק מפרקליטי העצורים בפרשה חשפו היום בדיון על הסרת צו איסור הפרסום כי הם לא פגשו אותם.
מעצר החשודים בפרשה הביטחונית שנחשפה בכאן חדשות: חוקרים רעולי פנים פשטו על בתי החשודים, החרימו ציוד ולקחו אותם למעצר. חלק מפרקליטי החשודים חשפו היום: לא פגשנו את החשודים#חדשותהערב | @shemeshmicha pic.twitter.com/rSWVBMcxjN
— כאן חדשות (@kann_news) November 3, 2024
מי נתן את ההוראה? השאלה המרכזית שתעלה מהפרשה הביטחונית | גילי כהן
הפרשה שהצליחה לערער את לשכת ראש הממשלה | מיכאל שמש
קרב הבלימה של נתניהו - והחקירה האגרסיבית של שב"כ
לשכת ראש הממשלה החלה לאסוף מידע על הדלפות במהלך המלחמה כדי לטעון לאכיפה בררנית. אך החקירה בנושא התחילה מבדיקה של דליפת מידע הסודי על ידי מחלקת ביטחון המידע של צה''ל, ללא קשר לראש הממשלה נתניהו.
לשכת נתניהו הוציאה תגובות רבות בימים האחרונים, חלקן כללו פרטי מידע שגויים או חסויים. אך דבר אחד נכון, מדובר בחקירה אגרסיבית. חקירת השב"כ כוללת גם צעדים חריגים כמו מניעת מפגש עם עורך דין.
הפרשה הביטחונית בלשכת נתניהו: אנשי הלשכה אספו מידע על הדלפות, בזמן המלחמה, כדי לטעון לאכיפה בררנית. זאת למרות שהחקירה בנושא התחילה מבדיקת דליפת מידע סודי - ללא קשר לנתניהו#חדשותהערב | @gilicohen10 pic.twitter.com/wqCOTW2vm6
— כאן חדשות (@kann_news) November 3, 2024
ציר הזמן של הפרשה - כאן חדשות עושים סדר
ציר הזמן של ההתרחשויות בפרשה הביטחונית בלשכת נתניהו - ואיך הן עשויות לשרת את רה"מ? @yaara_shapira עושה סדר#חדשותהערב pic.twitter.com/3lLb5k3t7q
— כאן חדשות (@kann_news) November 3, 2024
ב-1 בספטמבר, נמצאו גופותיהם של שישה חטופים שנרצחו בעזה, ובתגובה פרצו מחאות נרחבות בקריאה לחתום על עסקת חטופים. הטיעון של נתניהו היה שאסור לוותר על ציר פילדלפי בשביל עסקה.
ב-5 בספטמבר, פורסם דיווח בעיתון "ג'ואיש כרוניקל", שלפיו סינוואר מתכנן להבריח חטופים אל מחוץ לעזה דרך אותו ציר פילדלפי. בתקשורת הישראלית זה שימש כדי לחזק את הטענה של נתניהו, וגם נתניהו בעצמו השתמש בנימוק הזה. לימים הפרסום התברר כשקרי.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
ב-6 בספטמבר, הופיע פרסום נרחב בבילד הגרמני, שציטט מסמך משירות הביון של חמאס. בפרסום נרמז שמדובר בתוכנית של סינוואר ונכתב שהמסמך מציע להגביר את הלחץ על משפחות החטופים כדי ללחוץ על הממשלה ולפגוע בישראל.
ב-8 בספטמבר, נתניהו פתח את ישיבת הממשלה באזכור לפרסום של הבילד, שלדברי נתניהו, "חשף כי תוכנית הפעולה של חמאס היא להפעיל לחץ פוליטי פנימי על ממשלת ישראל". בהמשך הדברים נתניהו הפציר באזרחים שלא "ליפול למלכודת הזאת של חמאס".
בצבא הודיעו ב-8 בספטמבר שיחקרו את הדלפת המסמך הזה לבילד, וגם הודיעו שהמסמך הוא בכלל המלצה של מפקד מדרג ביניים בחמאס, כלומר לא של סינוואר, כפי שנרמז.
בית משפט השלום בראשון לציון התיר היום לפרסום כי אליעזר פלדשטיין, דוברו של ראש הממשלה נתניהו, הוא החשוד המרכזי בפרשה הביטחונית החמורה בלשכת ראש הממשלה שנחשפה בכאן חדשות. כמו כן, צוין בהחלטה על הסרת צו איסור הפרסום כי ישנם ארבעה עצורים המעורבים בפרשה, חלקם גורמים במערכת הביטחון.
החשודים בפרשה נעצרו בחשד לפגיעה ביטחונית על רקע מסירת מידע מסווג שלא כדין, כך התיר לפרסם בית המשפט. מעשיהם של החשודים סיכנו מידע רגיש ומקורות מידע, וכן פגעו בהשגת יעדי המלחמה ברצועת עזה.