הצטרפו לשידור
בשירות בתי הסוהר מסרו היום (שני) כי אלי פלדשטיין, החשוד בפרשה הביטחונית החמורה בלשכת ראש הממשלה בנימין נתניהו, הועבר לתא למניעת אובדנות. על פי ההודעה, בתאו של החשוד אותרו ממצאים שאולתרו מפריטים שמותרים להחזקה בתא ושחייבו את העברתו המיידית. התפתחות זו הגיעה לאחר שבמהלך סוף השבוע ביקשו גורמים בכלא לבדוק את מצבו של פלדשטיין ולטענתם ניכר כי הוא לא הפגין מצוקה הנראת לעין.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
> עבירות צנזורה והדלפות: כל הפרשיות בלשכת ראש הממשלה
> מי נתן את ההוראה? השאלה המרכזית שתעלה מהפרשה הביטחונית
אתמול הותרו לפרסום פרטים חדשים בפרשה. על פי החשד ולפי הפרטים שהותרו לפרסום, פלדשטיין פעל לאחר רצח ששת החטופים ובעקבות הפגנות רבות נגד הממשלה באותה העת, במטרה להשפיע על דעת הקהל בישראל. זאת, במטרה לשנות את השיח הציבורי ולהפנות אצבע מאשימה כלפי מנהיג חמאס יחיא סינוואר.
כפי שנחשף בכאן חדשות, פלדשויין חשוד בהדלפת מסמכים מסווגים מלשכת ראש הממשלה. עם תחילת המלחמה באוקטובר 2023, פלדשטיין מונה לדובר המופקד על הקשר עם הכתבים הצבאיים. כבר אז המינוי נחשב חריג, מכיוון שבדרך כלל שר הביטחון והרמטכ"ל הם אלה שנמצאים בקשר עם כתבים צבאיים ולא אנשי ראש הממשלה. עם זאת, לפלדשטיין היה ניסיון רלוונטי.
מכיוון שנכשל בבדיקת פוליגרף לא היה לפלדשטיין את הסיווג הביטחוני הנדרש לעבודה בלשכה, ולכן הוא לא קיבל את שכרו מלשכת ראש הממשלה, אך המשיך לשמש כדובר בפועל וכן עסק בעניינים ביטחוניים תחת נתניהו.
עוד בנושא