ישראל נערכת להכניס החל מהשבוע הבא עשרות פועלים דרוזים מסוריה שיעבדו בישראל בתחומי החקלאות והבנייה, כך הודיע היום (ראשון) שר הביטחון ישראל כ"ץ. בשלב הראשון, מדובר בעשרות פועלים שיעבדו בכפרים הדרוזיים ברמת הגולן.
הצעד הזה אושר על ידי כ"ץ, שהתחייב כי "נגן על הדרוזים בסוריה מול כל איום". הצעד מבטא את ההתבססות הישראלית בסוריה אחרי נפילת משטר אסד, ואת החשש הישראלי מכך שהעדה הדרוזית בסוריה תפגע מהמשטר החדש של אבו מוחמד אל-ג'ולאני. אנשי המשטר החדש טובחים במיעוט העלווי באזור החוף הסורי; כ-600 אנשים נהרגו במהומות דמים אלו.
על רקע ההתפתחויות בסוריה, הרמטכ"ל אייל זמיר סייר הבוקר במרחב החיץ בסוריה, שם נפגש עם מפקדים כדי לבחון את היערכות הכוחות להגנה על היישובים הישראלים בצפון.
בשבועות האחרונים, ראשי העדה הדרוזית בישראל פנו לראש הממשלה ושר ביטחון בבקשה לסייע לאחריהם הדרוזים מעבר לגבול. ישראל הצהירה רשמית שלא תאפשר פגיעה בדרוזים בסוריה. מעבר לכניסת הפועלים, אושרה גם הכנסת סיוע הומניטרי מישראל לסוריה.
לפני כשבועיים, ראש הממשלה נתניהו התייחס בטקס סיום קורס קצינים למצב בסוריה ואמר: "כוחות צה"ל יישארו בכתר החרמון ובמרחב החיץ לזמן בלתי מוגבל כדי להגן על יישובינו ולסכל כל איום", אמר נתניהו. "אנו דורשים פירוז מלא של דרום סוריה במחוזות קונייטרה, דרעא וא-סווידא מכוחות המשטר החדש. לא נסבול כל איום על העדה הדרוזית בדרום סוריה".
