לשכת ראש הממשלה הודיעה היום (ראשון) כי ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש עם ראש שב"כ רונן בר והודיע לו כי יביא לממשלה השבוע הצעת החלטה על סיום תפקידו. ראש השב"כ סירב להצעת נתניהו להודיע על סיום תפקידו. הדיון בממשלה על פיטורי בר מתוכנן עוד השבוע, בישיבה שתתכנס במיוחד.
ראש הממשלה אמר לאחר הודעת לשכתו כי "בשל חוסר אמון מתמשך, החלטתי להביא לממשלה הצעת החלטה לסיום תפקידו של ראש שב"כ. אזרחי ישראל, אנחנו בעיצומה של מלחמה על עצם קיומנו - מלחמה בשבע חזיתות. בכל עת, אבל במיוחד במלחמה קיומית כזו, חייב להיות אמון מלא של ראש הממשלה בראש השב"כ".
"חוסר-אמון מתמשך": ראש הממשלה נתניהו הסביר מדוע הוא החליט להביא לסיום תפקידו של ראש השב"כ | צפו @SuleimanMas1 pic.twitter.com/cIVn4tbX36
— כאן חדשות (@kann_news) March 16, 2025
ראש הממשלה המשיך ואמר כי "לצערי, המצב הפוך אין לי אמון כזה. יש לי חוסר אמון מתמשך בראש שב"כ. חוסר אמון שהלך וגבר עם הזמן. בשל חוסר אמון מתמשך זה, החלטתי להביא השבוע לממשלה הצעת החלטה לסיום תפקידו של ראש השב"כ".
עוד ביקש נתניהו להוסיף ולהבהיר: "אני מלא הערכה לנשות ולאנשי השב"כ. הם עושים עבודה מסורה וחשובה למען הביטחון של כולנו. כראש הממשלה שממונה על השב"כ, אני בטוח שהצעד הזה הוא הכרחי לשיקום הארגון, להשגת כל מטרות המלחמה שלנו, ולמניעת האסון הבא".
ב"חדשות הערב" בכאן 11 פורסם הערב כי אף שהיועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה, הבהירה שאי אפשר להתחיל בהליך פיטורים, ללא הליך סדור שיבחן בייעוץ המשפטי ומטעמים עניינים, לא נעשתה כל התייעצות כזאת והיא הופתעה מההודעה.
כמו כן, בהרב מיארה הבהירה שלממשלה יש סמכות לפטר את ראש השב"כ, אבל הטעמים חייבים להיות ענייניים ובהליך סדור. בשל ההליך המהיר, טרם נבחן אם אכן הפיטורים עומדים בכללים אלו והדבר צפוי להיבחן בימים הקרובים. יתרה מכך, ישנה בעייתיות משפטית עם פיטורי ראש הגוף שבו מתנהלת החקירה נגד יועצי נתניהו.
היחסים המתוחים בין ראש שב"כ בר לראש הממשלה נתניהו החלו כבר בתחילת המלחמה, כשבר קיבל אחריות וקרא להקמת ועדת חקירה ממלכתית בכמה הזדמנויות. היחסים נהיו מתוחים יותר לאחר תחקיר שב"כ על מחדל 7 באוקטובר, ששם דגש על החלטות הדרג המדיני, שלטענתו הביאו למתקפה ולא ראו את הסכנות.
שב"כ הודה בכישלונו, אך רמז - נתניהו התווה מדיניות כושלת במרוצת השנים | רועי שרון
בשבוע האחרון המתיחות ביחסים הגיעו לשפל חדש כשראש השב"כ לשעבר נדב ארגמן התראיין בערוץ 12 ואיים: "אם אני אגיע למסקנה שרה"מ יחליט שהוא פועל בניגוד לחוק, אז, אם לא תהיה ברירה, אני אומר את כל מה שאני יודע".
ראש הממשלה התלונן במשטרה על ארגמן, ואף האשים כי ראש שב"כ הנוכחי, רונן בר, "סוחט אותי באיומים". בעקבות תלונת ראש הממשלה המשטרה החליטה היום לזמן לחקירה את ארגמן, לאחר התייעצות שקיים ראש אגף החקירות והמודיעין במשטרה.
