חייל צה"ל שסובל מפוסט טראומה קשה ושוחרר מהצבא על רקע נפשי יושב בכלא, למרות אזהרה של פסיכיאטרים מומחים שהכליאה תחמיר את מצבו ותוביל לרגרסיה בהליך השיקום. כך פורסם היום (שני) בתוכנית "בחצי היום" בכאן רשת ב.
במהלך מלחמת חרבות ברזל, החייל שעסק בין היתר בפינוי גופות של חללים, העיד כי היה עד למראות קשים וחווה חוויות קשות בשטח. על פי המקרה, שנודע לסנגורית הצבאית הראשית, החייל לא קיבל מענה נפשי הולם עם התדרדרות מצבו, והואשם בכך שבמפגש עם קב"נית התפרץ לעברה באופן שלא תאם את התנהגותו הרגילה, והשליך כיסא שפגע בה. בעקבות האירוע נידון החייל ל-42 ימי מאסר וכל הבקשות של הסנגוריה להקל בעונשו נדחתה.
הסננגורית הצבאית הראשית, אל"מ אופירה אלקבץ רוטשטיין,התייחסה לאירוע ואמרה שיש קשר ישיר בין ההתפרצות של החייל לבין הפוסט טראומה, וראה להקהל בעונשו. "החייל מרגיש בושה וחרטה על המעשה ומבין את חומרתו. זה נעשה ללא שליטה לאור מצבו ולכן מן הראוי היה להקל בעונשו ולהימנע משליחתו למעצר אלא לשלוח אותו לשיקום".

לדבריה, "לא נותנים מענים מתאימים לחיילים האלה. המענים כושלים והם מקבלים עונשים מחמירים מבלי להתחשב בכך שתופעות המלחמה משפיעות. לא תמיד עולים על הכשלים בזמן, המערכת עדיין סובלת מנוקשות והיעדר גמישות, וזקוקה לקצת יותר אמפתיה".
"תופעת הפוסט-טראומה בצה"ל בעקבות המלחמה היא תופעה רחבה שלא מקבלת מענה משפטי מותאם", גרסה אלקבץ-רוטשטיין. "אנחנו בקצה הקרחון לגלות את הפוסט-טראומתיים האלה. היחס למצב הנפשי ולפגיעות הנפשית של הלוחמים מצריכים התייחסות והתארגנות אחרת"
היא הוסיפה: "יש חוסר איזון בהתייחסות לנסיבות המיוחדות של המלחמה בהליכים משפטיים, לעיתים עד ניתוק מהמציאות וההוויה המלחמתית, למשל בעבירות נשק, התעקשות על קיום הליכים משפטיים זניחים יחסית תוך כדי המלחמה, היעדר גמישות בפיתרונות מותאמים, התבצרות בעמדות נוקשות מסורתיות שאינן מותאמות למציאות הנוכחית, פרדוקס הטיפול המשפטי בעריקים - ענישה מחמירה מאוד כפוגעת במאמץ הטיפול במחסור כוח אדם בצה"ל, חקירות מבצעיות בצל המלחמה - שיקוף תחושות של כעס ונבגדות כלפי המערכת, והמתח שבין כך ובין הצורך בחקירה ובבדיקה לצורך שמירת ערכיותו של צה"ל והצורך במענה להליכים בין-לאומיים".