באגף השיקום של משרד הביטחון קבע ועדה רפואית להלום הקרב דניאל אדרי - כשבועיים לאחר ששם קץ לחייו. כך פורסם היום (רביעי) בכאן חדשות. בשבועיים האחרונים ארבעה חיילים שמו קץ לחייהם.
למעשה של אדרי, חייל מילואים שהתמודד עם פוסט טראומה, קדמו שני ניסיונות אובדניים כשברקע הוא נלחם וחווה אירועים בחזית הקרב בלבנון וברצועת עזה.
ביומה השני של המלחמה, ב-8 באוקטובר, יצא דניאל לחפש חבר טוב שנעדר ממסיבת הנובה ונחשף למראות קשים. חברו נרצח, ולאחר מכן החליט דניאל להתנדב למילואים.
לפני כחצי שנה הוא הגיש בקשה למשרד הביטחון להכרה בבעיה רפואית, אך כאמור רק אחרי מותו קיבלה אימו הודעה שנקבע לו מועד לוועדה שכזו.
האם תגיע לוועדה שנקבעה, יחד עם עורך הדין של המשפחה אליוסף שחר. "מבחינתנו דניאל נפל בקרב, הכדור השקוף לא פספס גם הפעם. אני מלא תקווה כי הוועדה הרפואית תיתן ביטוי הוגן ככל הניתן ותאמץ את טענותינו לטובת שיקום המשפחה שאיבדה את היקר לה מכל".
"המדינה חייבת להתעורר, צריך לעשות משהו בנושא"
עדן קידר, אחותו של דניאל, זעקה בשבוע שעבר את כאב המשפחות להלומי קרב בריאיון לרוני קובן ועומרי אסנהיים בכאן רשת ב - וקראה למדינה ולצבא לפעול: "הוא ביקש להתאשפז - ולא אשפזו אותו".
קידר אמרה כי המצב הנוכחי הוא בלתי אפשרי עבור הלומי הקרב - והזהירה: "זה לא הסיפור הראשון ולא האחרון. זה מטורף. המדינה חייבת להתעורר ומהר, צריך לעשות משהו בנושא".
"היו סימנים, וככל שהזמן עבר זה התגבר. היו לו התקפי זעם, סיוטים, הוא חי את המלחמה כל לילה כמעט. היו לו ימים שלא ישן כי פחד להירדם", שחזרה אחותו של דניאל אדרי, שאיבד שניים מחבריו בטבח בפסטיבל הנובה ב-7 באוקטובר וחברים לנשק בלחימה בעזה.
לדבריה, "הסממן הראשון לכך היה שהוא הרחיק אותי - שהייתי הכי קרובה אליו. אני כמובן התעלמתי מזה, התייחסתי אליו כאילו הכל רגיל. ראיתי את אח שלי הולך ונאבד לנו". היא סיפרה כי היא ומשפחתה ניסו לפנו לבקשת עזרה - אך "למערכת היה את הקצב האיטי שלה".
"דניאל התחיל לקבל הכרה ועזרה", סיפרה קידר. "הוא הגיע למצב שהיה מוכן לטפל בעצמו, הוא פחד שהוא מסכן אותנו ואמר ש'אני מסוכן לעצמי'. הוא ביקש להתאשפז ולא אשפזו אותו. צריך מענה מהיר, הגופים לא מבינים את זה".
