אהרון כהן, בן 71, נרצח היום (שלישי) בפיגוע משולב של דריסה ודקירה בצומת גוש עציון. בנוסף נפצעה אישה באורח קשה ושני גברים באורח בינוני. שני המחבלים, תושבי חברון ובית אומר, חוסלו על ידי כוחות הביטחון.
מנהל יחידת הטראומה בבית החולים שערי צדק, ד"ר אלון שוורץ אמר כי אין סכנה לחיי הפצועים בפיגוע. לדבריו, מהפצועים נפגעו מדריסה ודקירה, אחד מהם כבן 30 במצב קל, ופצוע נוסף - נער בן 15 - במצב בינוני.
הנרצח, אהרון כהן הוא תושב קריית ארבע, אב לשישה ילדים וסבא לנכדים רבים. מראש מועצת קריית ארבע נמסר: "אהרון ומשפחתו הינם חלק בלתי נפרד מהקהילה שלנו מזה עשרות שנים. לאורך שנים רבות, היינו יחד בקשר אישי וקרוב".
לפי עדויות של נוכחים בזירה, המחבלים החמושים בסכינים הגיעו ברכב במטרה לדרוס את עוברי האורח, ולאחר מכן ירדו מהרכב והחלו במסע דקירות. מצה"ל נמסר כי כוחות מכתרים את הכפרים במרחב חטיבת עציון. המחבלים ככל הנראה הגיעו ברכב מכיוון חברון.
על פי נתוני שב"כ, ההרוג היום הוא הנרצח ה-18 בפיגועים ביהודה ושומרון מאז תחילת השנה. בשנת 2024 נרצחו 35 ישראלים בפיגועים שיצאו מאזור יהודה ושומרון, ובשנה שלפני כן נרצחו 22 בני אדם.
איתן סער, חובש איחוד הצלה שהיה בזירת האירוע, סיפר לרונן פולק בכאן חדשות ברשת ב': "שמעתי את הירי של כוחות הביטחון וצעקות, הבנתי מיד במה מדובר. ראינו פצועים עם דימום רב על הכביש. הענקנו להם טיפול והזעקנו כוחות נוספים".
פיגוע משולב של דריסה ודקירה בגוש עציון: 2 פצועים קל, 3 מחבלים נוטרלו @roysharon11 @ItayBlumental pic.twitter.com/hrgvaedGUn
— כאן חדשות (@kann_news) November 18, 2025
אתמול לאחר פינוי מאחז לא חוקי של מתיישבים יהודים בגוש עציון, פורעים יהודים הציתו רכבים בכפר אל ג'בעה, סמוך לגבעת צור משגבי. גורם ביטחוני מסר כי הוצת גם בית. במערכת הביטחון התקבלו התראות ממשיות לאירועי פשיעה לאומנית ברחבי יהודה ושומרון, בדגש על אזורי גוש עציון, בנימין ושומרון.
בעקבות התראות אלו, כוחות רבים של צה"ל ומג"ב נפרסו בצירי התנועה וסמוך ליישוב ולכפרים פלסטיניים.
