שיעור אבטלה של 17.6%: כ-60 אלף דורשי עבודה חדשים ביממה האחרונה

כ-60 אלף מובטלים ביממה: שיעור האבטלה - 17.6%
מתחילת החודש נרשמו בשירות התעסוקה 572,660 דורשי עבודה חדשים. על פי הערכת הביטוח הלאומי, בעבור חודש מארס ישולמו דמי אבטלה בהיקף של מיליארד וחצי שקלים, גידול של יותר מפי ארבעה לעומת החודש הקודם
מחבר ליאל קייזר מחבר ליאל קייזר
Getting your Trinity Audio player ready...
לשכת אבטלה, מובטלים, לשכת תעסוקה
צילום: יוסי זמיר, פלאש 90

משבר קורונה בישראל: עוד כ-60 אלף מובטלים נוספו למשק ביממה האחרונה. מתחילת החודש נרשמו בשירות התעסוקה 572,660 דורשי עבודה חדשים - 90% מהם עובדים שהוצאו לחופשה ללא תשלום. שיעור האבטלה עומד כעת על 17.6% לעומת 4% לפני המשבר. על פי הערכת הביטוח הלאומי, בעבור חודש מארס ישולמו דמי אבטלה בהיקף של מיליארד וחצי שקלים, גידול של יותר מפי ארבעה לעומת החודש הקודם.

כלכלת קורונה: אז איך יוצאים מהמשבר? | פרשנות

בצל המגפה, המסחר בבורסה בתל אביב נפתח היום בירידות שערים. מדד ת"א 35 יורד ב-2.3%, ומדד ת"א 125 יורד ב-2.4% .

אמש פורסם בחדשות הערב בכאן 11 כי בבנק ישראל יציעו לראש הממשלה בנימין נתניהו מהלך של הפחתת תשלומי חובה לבעלי עסקים בתמורה להתחייבות לאי פיטורי עובדים, או החזרה לעבודה של עובדים שפוטרו בעקבות משבר הקורונה. בנוסף, התוכנית הכלכלית שראש הממשלה ביקש שתוצג לו על ידי ראשי המערכת הפיננסית, צפויה לכלול המלצה להעלות את הגירעון כדי להזרים כסף למשק הישראלי.

גורמים באוצר אמרו כי הקופה הציבורית לא תעמוד בתשלום מענק חודשי קבוע לעצמאים וכי מדובר במהלך שעלותו אסטרונומית. לפני כשבוע הודיע נתניהו שיינתן מענק לעצמאים, אלא שמתן המענק ותנאיו טרם הוסדרו, ובין היתר אמרו גורמים פוליטיים כי ייתכן שיהיה מדובר במענק חודשי בדומה לדמי אבטלה.

הממשלה אישרה אמש תקנות שעת חירום שימנעו הקפאת חשבונות של לקוחות שהשיקים שלהם חזרו, בעקבות המצב הכלכלי. את התקנות קידם היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, כצעד נוסף שנועד להקל על הציבור בתקופת החירום, במטרה להפחית את הפגיעה בלקוחות ובמשק ולאפשר את המשך ההתנהלות הכלכלית.

הפופולריים