אחרי יותר משנתיים של מלחמה, בנק ישראל הוריד היום (שני) את הריבית במשק לרמה של 4.25% - בתום 14 החלטות רצופות שבהן הוא הותיר אותה על כנה, 4.5%.
הוועדה המוניטרית בראשות נגיד בנק ישראל, פרופסור אמיר ירון, הורידה את הריבית ברבע אחוז, מ-4.5% ל-4.25%. ההחלטה התקבלה גם על רקע העובדה שהאינפלציה עומדת כרגע על 2.5%, ונמצאת מתחת לטווח היעד, 3%, כבר כמה חודשים רצופים. בנוסף, העובדה שנחתם הסכם לסיום המלחמה, חרף האפשרות להסלמה בצפון, מחזקת אף היא את הצעד.
לקראת הורדת הריבית הראשונה של בנק ישראל זה שנתיים, כמה אנחנו צפויים לחסוך בהחזר המשכנתא? | "משחקי הכיס" עם @lielkyzer #מהדורתכאןחדשות עם @TaliMoreno_ pic.twitter.com/mmSkK1RZ25
— כאן חדשות (@kann_news) November 23, 2025
בבנק היו מתקשים מאוד להסביר לציבור וגם לפוליטיקאים, שמפעילים לחץ לא קטן, החלטה נוספת לא להוריד את הריבית. לכן, אפשר כבר היה לצפות שנראה הורדה ראשונית של הריבית במשק. זו ההורדה הראשונה במהלך השנה הזאת, אך ככל הנראה לא האחרונה.
המהלך ישפיע על החזרי ההלוואות והמשכנתאות של רבים מאוד בציבור הישראלי. ההנחה היא שמשכנתא ממוצעת של מיליון שקל ל-25 שנים, ההחזר החודשי ירד בהתחלה בכ-70 שקלים בחודש. בהסתכלות על חיי המשכנתא המלאים, מדובר על יותר מ-20,000 שקלים בחיסכון. כאמור, זו ההורדה הראשונה וצפויות לבוא עוד אחריה.
