הגוף המרכזי של בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג השעה אמש (ראשון) את התובע כרים חאן, בעקבות הפרשה שבה הטריד מינית עובדת במשרדו.
הגוף שהשעה את חאן מכונה "אסיפת המדינות החברות" (ASP). גוף מצומצם של האסיפה, המונה 21 חברים, החליט להעביר את התיק של חאן לאסיפה המורחבת, המייצגת את כל המדינות החברות בבית הדין הפלילי הבינלאומי.
״הלשכה החליטה ברוב מיוחס להשעות את התובע מתפקידו באופן מיידי עד להחלטה הסופית של אספת המדינות החברות כמקבל ההחלטות המוסמך. הלשכה מדגישה כי השעיה זו אינה אינדיקציה לתוצאה הסופית", נמסר בהצהרה של הגוף.
חאן בן ה-55 פרש מתפקידו במאי 2025, ויצא לחופשה כדי להילחם בטענות, אותן הוא מכחיש, ולכן ההשפעה על תפקוד בית הדין תהיה מועטה.
בנובמבר 2024 הוציא בית הדין צווי מעצר נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו ונגד שר הביטחון דאז יואב גלנט, בסמיכות לחשיפת הפרשה. ישראל טענה כי הוצאת צווי המעצר היא חלק מניסיונו של חאן להסיט ממנו את הביקורת, כשהבין את עומק הסתבכותו.
העובדת סיפרה על שורה של הטרדות מיניות שחוותה מצד חאן במהלך נסיעות עבודה משותפות ברחבי העולם. בנוסף, חאן היה בין הראשונים בבית הדין שהוטלו עליו סנקציות מצד ארצות הברית בעקבות הוצאת צווי המעצר.
שגריר ישראל לאו"ם, דני דנון, כתב ברשת X לאחר השעיית התובע חאן: "החלטת בית הדין הפלילי הבינלאומי להשעות מיידית את התובע הראשי בהאג, קארים חאן, בעקבות חקירת האו"ם, מוכיחה שהגוף הזה רקוב מהיסוד. עכשיו הגיע הזמן לבטל את כתבי האישום ההזויים נגד ראש הממשלה נתניהו!"
