הפשיטה על אחוזת טראמפ: ה"וול סטריט ג'ורנל" פרסם הערב (שישי) שאנשי ה-FBI השיגו 20 ארגזי מסמכים מאחוזתו של נשיא ארצות הברית לשעבר, בהם 11 מסמכים מסווגים, בזמן הפשיטה שביצעו השבוע במאר א-לגו. חלק מהמסמכים מסווגים כחומרים "סודיים ביותר", ואמורים להיות מאוחסנים במתקנים מיוחדים.
הפשיטה על ביתו של הנשיא לשעבר אושרה בעקבות חשד לעבירה על חוק הריגול האמריקני. צו בית המשפט, שפרטיו פורסמו היום בכמה כלי תקשורת בארצות הברית, מגלה כי השופט אישר את הצו בהתאם לכמה חשדות, בהם החשד שטראמפ החזיק במסמכים מסווגים באופן שמהווה עבירה על סעיפים בחוק הריגול.
List of what was taken from Mar-a-Lago pic.twitter.com/18khaenJka
— Matt Viser (@mviser) August 12, 2022
עורכי דינו של הנשיא לשעבר הודיעו לבית המשפט כי אין להם התנגדות לפרסום צו החיפוש בביתו. זאת לאחר שאתמול משרד המשפטים פנה לבית המשפט בפלורידה וביקש להסיר את האיפול מעל צו החיפוש שהוצא לביתו של טראמפ. צו זה אמור לכלול פרטים בנוגע למטרת החיפוש שבוצע בביתו של הנשיא לשעבר.
הוושינגטון פוסט דיווח לפנות בוקר שבין המסמכים שהנשיא לשעבר דונלד טראמפ החזיק שלא כחוק באחוזתו בפלורידה, היו גם כאלה שכללו מידע על נשק גרעיני. בדיווח לא נמסר מה המידע המדוייק, אבל צויין כי המסמכים היו מסווגים ונגעו ליכולות הנשק הגרעיני של ארצות הברית. טראמפ הגיב היום לדיווח ואמר: "נושא הנשק הגרעיני הוא תרמית, בדיוק כמו פרשת התערבות רוסיה, הליכי ההדחה, דוח מולר ועוד רבים".
ב"וול סטריט ג'ורנל" דיווחו אמש שהפשיטה נעשתה בעקבות מידע אנונימי. ההערכה היא כי לשירות הביון האמריקני היה מודיע במעגלו הקרוב של נשיא ארצות הברית לשעבר.