איראן ציידה בכטב"מים חמושים את אנשי השליט הצבאי הסודאני אל-בורהאן, שנרמל את היחסים עם ישראל לפני ארבע שנים - מהלך שלא התקדם משמעותית, כך לפי סוכנות "בלומברג" האמריקנית. גורם המקורב לשלטון הצבאי בסודאן אמר היום (ראשון) לכאן חדשות, ודבריו הובאו בתוכנית הבוקר הזה בכאן רשת ב, כי "סודאן תיאלץ לשתף פעולה עם כל גורם שמעוניין לספק לה נשק, בצל התמיכה בכסף ובנשק של חלק מהמדינות בכוחותיו של חמיתי (המתנגד לשלטון)".
לדברי המקורב, "כעת יש הזדמנות גדולה לכל מי שרוצה לסייע לסודאן באופן פומבי וחשאי, היינו מצפים שנקבל את הסיוע הזה מישראל. זו הייתה יכולה להיות הזדמנות גדולה לפריצת דרך אמיתית ביחסים, אבל זה לא קרה. המדינה נותרה ללא סיוע ופנתה לאיראן, שניצלה את ההזדמנות אחרי שידידיה של סודאן נטשו אותה. על אף שאנחנו מסתייגים מהקשר עם המדינה הזו - למען האינטרס של סודאן, נהיה בברית אפילו עם השטן".
מאז חודש אפריל בשנה שעברה, מתחוללת בסודאן מלחמה קשה ועקובה מדם בין צבאו של השליט הצבאי, הגנרל עבד אל-פתאח אל-בורהאן, לבין סגנו, מוחמד דקלו, המכונה "חמיתי". חמיתי ניסה לחולל הפיכה נגד אל-בורהאן באמצעות כוחותיו - המכונים "כוחות ההתערבות המהירה". סודאן ממוקמת באזור בעל חשיבות אסטרטגית בצפון-אפריקה, מול חופי ים סוף - מה שהביא כוחות אזוריים ובין לאומיים רבים להתערב במלחמה, בהם גם איראן.
בחודשים האחרונים ובעקבות שינוי הכיוון של סעודיה - סודאן ואיראן חידשו יחסים אחרי נתק של כמה שנים. כעת, כאמור, טהראן ציידה את הצבא הסדיר בפיקודו של השליט אל-בורהאן בכטב"מים חמושים מסוג מואהג'יר 6 - לאחר שכוחותיו של חמיתי קיבלו סיוע צבאי ממדינות אחרות, דוגמת רוסיה והאמירויות - כך לפי דיווחים זרים.
עוד בתקופת הרודן עומאר אל-בשיר, סודאן התקרבה לסעודיה והפנתה עורף לאיראן. המדינה העבירה אמצעי לחימה לארגון חמאס דרך שטח סודאן במשך שנים רבות - מה שגרם לישראל, לפי פרסומים זרים, לתקוף לא פעם בסודאן.
לפני כארבע שנים ותחת לחץ אמריקני, סודאן הצטרפה להסכמי הנורמליזציה עם ישראל בהובלת אל-בורהאן, שעלה לשלטון אחרי נפילת הרודן עומאר אל-בשיר. על אף זאת, בשל המצב הפנימי במדינה, הנרמול הפומבי בין המדינות לא התקדם באופן משמעותי - ונראה שבשל מצוקתו והתקדמות כוחות סגנו, אל-בורהאן מתקרב גם לאיראן.