לאחר ההודעה על השיגור המוצלח של הטיל הבליסטי מכלי השיט, הטלוויזיה הממלכתית באיראן דיווחה כי משמרות המהפכה ביצעו סימולציה במרכז איראן, המדמה תקיפת טילים ארוכי טווח על בסיס חיל האוויר הישראלי פלמחים. כך פורסם היום (שלישי) בסוכנות הידיעות הצרפתית AFP, שציטטה את הטלוויזיה הממלכתית באיראן, לפיה היה מדובר בבסיס המרכזי של מטוסי הF-35- בישראל.
הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
תיעוד: הסימולציה האיראנית לתרגול ירי הטיל הבליסטי על בסיס חיל האוויר פלמחים@AmichaiStein1 https://t.co/zVkzRbLwG1 pic.twitter.com/hICo4DLoJu
— כאן חדשות (@kann_news) February 13, 2024
אתמול דווח כי מפקד משמרות המהפכה של איראן, חוסיין סלאמי, אמר שהאיראנים הצליחו לבצע בהצלחה שיגור של טיל בליסטי ארוך-טווח מכלי שיט, השייך לכוחות הצי של משמרות המהפכה. איראן מבצעת התרגיל עליו דווח על רקע המתיחות בין ארגוני הפרוקסי שלה, בתימן ועיראק, באזור לארה"ב ובריטניה.
חיזבאללה פרסם שבוע שעבר תיעוד מטריד, בו נראה טיל נ"ט איראני "אלמאז" פוגע בטנק מרכבה סימן 4 צה"לי בזמן שחנה בחניון לרכבים קרביים משוריינים מחוץ למוצב ישראלי - סמוך לגבול לבנון. הטיל המדובר חדש יחסית, והעתק מדויק של טיל "ספייק" הישראלי של חברת רפאל שהגיע לידי האיראנים מחיזבאללה, ככל הנראה בזמן מלחמת לבנון השנייה.