הוול סטריט ג'ורנל דיווח היום (ראשון) כי לנוכח קריאות מצד גורמים ברשות הפלסטינית ברמאללה על קשיים כלכליים, ממשל ביידן מנסה לעקוף חוק שמונע ממנו להעביר סיוע כספי ישירות לרשות, ואף קורא למדינות נוספות לסייע לה, כחלק מהתוכנית לחזק את הרשות כדי שתוכל להוות אפשרות שלטונית ראויה ליום שאחרי המלחמה בעזה.
גורמים אמריקנים אמרו כי כבר בתחילת חודש פברואר נשמעו הקריאות מצד הגורמים ברשות, שמסרו כי עומדים להיגמר להם הכספים שנועדו לתשלום משכורות ולמימון שירותים ממשלתיים. גורמים פלסטינים אמרו כי מצוקתה הכלכלית של הרשות הפלסטינית החלה כבר בשנת 2020, והידרדרה גם עם ההחלטה הישראלית שלא להעביר את כספי המיסים בעקבות טבח 7 באוקטובר.
עוד נכתב בעיתון כי החשש האמריקני הוא שללא גידול בהכנסות, הארגון לא יוכל להיות יציב מספיק כדי לשמור על שליטתו בשטחים, ובטח שלא כדי לכונן שלטון ברצועה. בנוסף, הקושי הכלכלי עלול להקשות על הרשות הפלסטינית לבצע בתוכה את השינויים שארצות הברית רואה כנחוצים כדי לקבל תמיכה מישראל ומהקהילה הבינלאומית לשליטה בעזה.
נכון לעכשיו, על פי הדיווח, נראה כי הקריאה האמריקנית להגברת הסיוע הכלכלי מצד האיחוד האירופי לא תביא לתוצאות, כשנציג האיחוד למזרח התיכון אמר שהאיחוד כבר עושה רבות עבור הרשות הפלסטינית, ותוכנית להגדלת הסיוע הכלכלי לא צפויה בקרוב.
עוד בנושא
מזכ"ל הרשות, חוסיין א-שיח', טען הבוקר שהתיאום הביטחוני עם ישראל נפסק לפני זמן רב והרשות הפלסטינית הכריזה על כך בפומבי. בריאיון לערוץ אלערביה, הוסיף א-שיח' כי "אין עוד מקום לתיאום הביטחוני עם ישראל בצל התוקפנות הזאת על העם הפלסטיני ברצועת עזה ובשטחים". א-שיח' הדגיש שהשימוש בתיאום הביטחוני כדי לפגוע ברשות הפלסטינית לא מקובל.