ראיין ווסלי רות', בן 58 מהוואי, הוא החשוד בניסיון ההתנקשות במועמד הרפובליקני לנשיאות ארצות הברית, והנשיא לשעבר, דונלד טראמפ, שהתרחש הלילה (שני) בפלורידה.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
בוושינגטון פוסט דווח כי רישומים ציבוריים מציגים אישומים פליליים נגד רות׳ בגין שני אירועים נפרדים שהתרחשו בשנת 2002. בראשון, נאשם רות' באחזקת נשק בלתי קונבנציונלי. במקרה השני, התבצר רות' בבניין במשך כשלוש שעות כשהוא חמוש, ולאחר מעצרו אף הודה שנהג ללא רישיון.
עוד דווח כי רות' הקדיש את השנים האחרונות במאמץ לגייס לוחמים להגנה על אוקראינה, ואף כתב ספר על מאמציו. רישומים ציבוריים הראו כי הוא מתגורר בהוואי, ומקושר לאישה בשם קתלין שאפר, שפרסמה בשנת 2022 באתר גיוס ההמונים GoFundMe, קמפיין לתמיכה בארוסה ריאן - שעצר את חייו כדי לנסוע לקייב ולתמוך באוקראינה.
> מג'קסון עד רייגן: התנקשויות בנשיאי ארצות הברית
על פי הוושינגטון פוסט, מדובר בתפנית מהתדמית של רות'. בשנת 1991 הוא הופיע בעיתון ברקע ניסיונו להגן על אישה מפני אונס וכונה "אזרח על". בשנה שעברה התראיין לעיתון הניו-יורק טיימס וסיפר על האמריקנים המנסים לסייע לאוקראינה, ואמר שאולי ניתן יהיה להביא לוחמים מאפגניסטן שיילחמו לצד אוקראינה.
רות' הגיע הלילה למתחם שמחוץ למועדון הגולף של טראמפ בווסט פאלם ביץ' שבפלורידה, וככל הנראה התכוון לירות לעברו. סוכני השירות החשאי ירו לעבר רות', כשהוא נמצא כ-500 מטרים מטראמפ, ועצרו אותו. טראמפ נלקח למקום בטוח ופרסם: "אני במצב טוב. דבר לא יאט אותי, לעולם לא אכנע, תמיד אוהב אתכם על כך שאתם תומכים בי".
עוד בנושא
מדובר בניסיון ההתנקשות השני בטראמפ בתקופה של כחודשיים. בפעם הקודמת תומאס מת'יו קרוקס, בן 20 מפנסילבניה, הגיע לעצרת שקיים טראמפ בפילדלפיה, ירה לעבר הנשיא לשעבר מספר פעמים ופגע באוזנו. קרוקס נורה למוות בידי סוכני השירות החשאי.
בעיתון הוול סטריט ג'ורנל דווח לאחר מכן כי קרוקס, שתואר "כאינטליגנט אך מסוגר", החל לתכנן את ההתנקשות לאחר ההכרזה ב-3 ביולי על קיומה של העצרת. הוא ביקר באתר מספר פעמים ושב לשם ביום העצרת, 13 ביולי, כשהוא חמוש בחומרי נפץ בהכנה ביתית להפעלה מרחוק שנמצאו בהמשך ברכבו.
ברשת CNN דיווחו כי צוות החקירה הפדרלי הרכיב פרופיל ראשוני של קרוקס וישנו חשד שהמניע לניסיון הרצח קשור ברצונו של קרוקס לפגוע באישיות בכירה ולא בהכרח קשורה לדעותיו הפוליטיות. מפרטי החקירה עולה כי קרוקס חיפש ברשת אחר הנשיא ג'ו ביידן ודמויות בכירות נוספות וגילה שטראמפ צפוי לערוך עצרת בסמוך לביתו.