בשיא המתיחות רוסיה נשארת ללא שגריר בארצות הברית: כלי תקשורת ממסדיים ברוסיה דיווחו היום (ראשון) כי שגריר רוסיה בארצות הברית אנטולי אנטונוב סיים את תפקידו ושב למוסקווה בלי שמונה לו מחליף.
אנטונוב כיהן כשגריר בוושינגטון מאז 2017 וסוכנות הידיעות הרוסית "טאס" הגדירה את תקופת כהונתו כ"הקשה ביותר בהיסטוריה בין מוסקווה לוושינגטון".
בשבוע שעבר, טרם ההודעה על סיום תפקידו, סיפר אנטונוב כי לשגרירות הרוסית בוושינגטון מגיעים איומים רבים המופנים כלפיו אישית וכלפי דיפלומטים אחרים בשגרירות. אנטונוב קשר את האיומים בבחירות המתקרבות בארצות הברית ואמר: "ככל שהבחירות מתקרבות, קשה יותר ויותר לעבוד בארצות הברית".
במשרד החוץ הרוסי טרם הודיעו מי יחליף את אנטונוב וטרם ברור האם מדובר בעניין מנהלתי או מסר אותו מבקשת מוסקווה להעביר לוושינגטון על מצב היחסים בין שתי המדינות.