בתקשורת ההודית דווח היום (חמישי) כי חיל האוויר ההודי השתמש בפצצות ספייס-2000 (SPICE - Smart, Precise Impact, Cost-Effective) מונחות מטרה מתוצרת ישראל לפגיעה ביעדי טרור בפקיסטן ובקשמיר. פצצות אלה, שפותחו על ידי החברה הממשלתית הישראלית רפאל מערכות לחימה מתקדמות, שימשו גם במתקפת באלאקוט ב-2019. גם בפקיסטן טענו כי הרחפנים שתקפו במדינה הם מתוצרת ישראל.
פצצות ה-SPICE, המיוצרות על ידי רפאל, הופכות פצצות אוויר-קרקע בלתי מונחות לחימוש מדויק. האתר של רפאל מציין כי הן משתמשות ב"אלגוריתם ייחודי של התאמת תמונה" כדי לפגוע במטרות בדיוק רב.

העימות בין הודו ופקיסטן: תיעוד שמעלה עיתונאי פקיסטני, הפועל מלונדון, מציג לכאורה רחפן ישראלי שהופל סמוך לבירה אסלאמבאד@RamEliBrandts https://t.co/wtx4Rmuw6n pic.twitter.com/nY9fXMgvCT
— כאן חדשות (@kann_news) May 8, 2025
דובר צבא פקיסטן, סגן גנרל אחמד שריף צ'ודרי, הודיע היום כי פקיסטן הפילה 25 כטב"מים מתוצרת ישראל מסוג "הארופ" ששוגרו על ידי הודו, במה שהוא הגדיר כ"הפרה של המרחב האווירי הפקיסטני". לדבריו, הרחפנים נשלחו למספר מוקדים ברחבי פקיסטן, כולל לערים הגדולות קראצ'י ולאהור, ושרידיהם נאספים כעת.
"הודו ממשיכה לשלוח כטב"מים למרחב האווירי של פקיסטן. היא תמשיך לשלם מחיר יקר על התוקפנות הגלויה הזו", הוסיף צ'ודרי. האירוע, שהתרחש יום לאחר מתקפות הודיות על מספר יעדים בפקיסטן, מעורר חששות ממשיים מפני עימות צבאי נרחב יותר בין שתי המדינות בעלות היכולת הגרעינית.
ממשלת הודו הצהירה כי יותר ממאה "טרוריסטים" נהרגו במבצע סינדור, וכי הספירה והמבצע נמשכים. לדבריה, הודו לא תנקוט בפעולה מצד לפני כל פעולה "מתגרה" מצד פקיסטן.
במבצע, שכונה "מבצע סינדור", השתמשו ההודים במטוסי קרב מסוג ראפאל, סוחוי-30MKI ומיראז'-2000. נזכיר כי לפני יומיים הודו תקפה בפקיסטן והודיעה על פתיחת "מבצע לסיכול תשתיות טרור". על פי צבא הודו, כוחותיו תקפו תשעה אתרים בצד הפקיסטני של חבל קשמיר. על פי מקורות, המבצע נועד לנקום בפעולות טרור שהתרחשו בעבר באתרים שונים בהודו, ביניהם פולוואמה, פתנקוט ומומבאי.
לפי הדיווחים, במהלך התקיפה עשה חיל האוויר ההודי שימוש גם בטילי SCALP (המכונים גם "סטורם שאדו"), טילי שיוט מונחים ארוכי טווח עם יכולות חמקנות, וכן בפצצות HAMMER (Highly Agile Modular Munition Extended Range), פצצות אוויר-קרקע מדויקות עם טווח של עד 70 קילומטרים.
עוד בנושא