שמו של שגריר ישראל בגרמניה רון פרושאור היה אמש במוקד כתבה ביקורתית של מגזין הטלוויזיה "פנורמה" של הערוץ הציבורי ARD. הכתבה, שפתחה בסקירת עליית מקרי האנטישמיות במדינה מאז 7 באוקטובר, תפסה בהמשך כיוון ביקורתי נגד השגריר פרושאור והשימוש שלו בטיעון האנטישמיות.
לפי התזה שנפרסה בכתבה, שגריר ישראל משתמש בטיעון האנטישמיות כדי לצאת נגד מבקריה של ממשלת ישראל. במהלכה הוזכר כי יצא נגד פסטיבל הסרטים הבין-לאומי בברלין והאשים אותו באנטישמיות על אף שהביקורת שהובעה בו הייתה נגד מדיניות ממשלת נתניהו.
פרושאור, קבעה "פנורמה", מאשים באנטישמיות גם אישי ציבור ואקדמיה יהודים וישראלים. הוא יצא נגד חוקר השואה הישראלי עומר בר טוב והאשים אותו ב"אנטישמיות", לאחר שזה טען כי ממשלת ישראל משתמשת בטיעוני האנטישמיות כדי להשתיק ביקורת על מדיניותה שלה. בר טוב אף טען בעבר כי ישראל מבצעת רצח עם בעם הפלסטיני.
עומר בר טוב גם אמר בראיונות שונים בעולם כי צריך להסתכל על טבח 7.10 בקונטקסט של "הכיבוש, המצור וההתיישבות הקולוניאליסטית של ישראל".
מנהל מרכז החינוך אנה פרנק בפרנקפורט מרון מנדל, ישראלי לשעבר, גם הוא הואשם בידי פרושאור. "אני ברשימה הווירטואלית שלו כבר זמן רב. כשאני מבקר את ממשלת נתניהו, זה משמש כתירוץ לשגר מתקפה אישית מאוד נגדי", אמר מנדל לתוכנית. שגריר ישראל סירב להתראיין ל"פנורמה" או להגיב מדוע כינה את מנדל "יהודי אנטישמי".
בשיחה עם "כאן חדשות" הסביר פרושאור: "העיוורון של המערכת הגרמנית הוא באבחון האנטישמיות משמאל, ובפרט בחוגי התרבות והאקדמיה, וגם במערכת הפוליטית. חופש הביטוי הופך לחופש שיסוי. האנטישמיות משמאל חצתה מזמן את הקווים, ועושה דמוניזציה ודה-לגיטימציה יום-יומית כלפי כל מה שהוא יהודי או ישראלי. כרטיס הכניסה לחוגי השמאל כיום הוא השמצה מוחלטת של המדינה היהודית וסיבת קיומה. ואני מצטער שתאגיד השידור הנכבד לא הפנה את הזרקור גם לכיוון הזה".
עוד בנושא
