אזרחית אמריקנית נורתה היום (רביעי) למוות על ידי סוכן ICE במיניאפוליס במסגרת מבצע של הארגון שאמון על אכיפת הגירה בלתי חוקית במדינה. נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ גיבה את הסוכנים וטען כי הירי נעשה מתוך "הגנה עצמית".
במסגרת המבצע שכונה "הגדול ביותר של המחלקה", יותר מ-2,000 סוכני ICE הגיעו למיניאפוליס שבמדינת מינסוטה במטרה לעצור ולגרש מהגרים לא חוקיים. לפי דיווחים ראשוניים מהאירוע, האישה שנורתה "דהרה" לעבר הסוכנים הפדרלים באמצעות רכבה, מה שהביא אותם לירות בה.
עם זאת, בסרטונים המתפרסמים ברשתות החברתיות נראים סוכנים בעיצומה של פעילות במגע עם מכונית שמנסה להתחמק מהם. כאשר בעת הניסיון אחד הסוכנים שולף את אקדחו ויורה מטווח אפס ברכב.
הסרטון שמקושר לאירוע בו נהרגה האישה
מטווח אפס: סוכני ICE יורים למכונית שניסתה להתחמק מהם. ברשת קושרים את הסרטון למותה של האישה שנהרגה על ידי אנשי ICE במיניאפוליס@itamargalit pic.twitter.com/VoG6qK9J8k
— כאן חדשות (@kann_news) January 7, 2026
בתגובה לסרטון, צייץ טראמפ בחשבונו ברשת Truth (טרות') כי הסרטון קשה לצפייה משום שהאישה שנשמעת צועקת ברקע "מסיתה מקצוענית, והאישה שנוהגת הפרה את הסדר מאוד, הפריעה, התנגדה, ואז ברצון וברשעות דרסה את שוטר ההגירה, שנראה שירה בה מתוך הגנה עצמית. הוא מתאושש בבית החולים". כתב נשיא ארה"ב שהאשים את ה"שמאל הקיצוני באיום ותקיפה על כוחות אכיפת החוק".
בעוד במשרד לביטחון הגנת המולדת אומרים האישה נהרגה כתוצאה מירי הגנתי. הרשויות במיניאפוליס קיימו תדריך לעיתונות, שם ראש העיר ג'ייקוב פריי פנה באופן בוטה לעבר אנשי הארגון לאכיפת חוקי ההגירה, ואמר להם שאינם רצויים בעיר, ושיסתלקו ממנה.
גם התושבים במיניאפוליס הבהירו את תחושותיהם בעקבות הרג האישה על ידי שוטר ICE. כתושבים רבים התגודדו ליד מכוניות של כוחות אכיפת החוק הפדרליים, והשליכו עליהם כדורי שלג במחאה.
מינאפוליס, ומינסוטה כולה – מאכלסת מהגרים סומלים רבים. מינסוטה עלתה לאחרונה לכותרות בעקבות פרשת הונאה שהייתה קשורה לבתי ילדים בניהול הקהילה הסומלית. ראש עיריית מינסוטה, ג'ייקוב פריי, כתב ב-X: "הנוכחות של הסוכנים הפדרלים גורמת לכאוס בעיר שלנו". מושל מינסוטה טים וולץ עודד את התושבים להישאר רגועים.
