המשנה לפרקליט המדינה לעניינים פליליים, עו"ד שלמה למברגר, אומר היום (שלישי) כי אם יוחלט על בחירות ייעשה מאמץ לחשוף לציבור את עיקרי הממצאים מחקירות אנשי הציבור המתנהלות כיום, כולל מחקירות ראש הממשלה.
בדיון של ועדת הכנסת לקידום השקיפות שעסקה בשקיפות המידע מחקירות אנשי ציבור אמר למברגר כי כאשר מדובר בנבחרי ציבור צריך לזרז את החקירה ככל הניתן. "במקרה של בחירות ייעשה מאמץ עילאי כדי שהציבור יכיר את פרטי החקירה ואת ההחלטות, בטרם בחירות".
לדבריו, הקצב שבו מתנהל ההליך הפלילי הוא קצב אחר מהקצב שבו היה הציבור רוצה לקבל מידע. "הכרחי שהציבור ידע מעט בשלבים ראשוניים של החקירה. ככל שההליך מתקדם הציבור יודע יותר וכך ראוי", אמר למברגר.
המשנה לפרקליט המדינה התייחס בדיון לשאלת הקשר השוטף שמתקיים בין ראש הממשלה לבין היועץ המשפטי לממשלה, על רקע חקירותיו של בנימין נתניהו. לדבריו, לא יעלה על הדעת שהיועץ המשפטי לממשלה לא יקיים קשר עם שרים ועם ראש ממשלה כאשר הדבר נדרש.
"אנחנו חייבים להניח שהיועץ המשפטי לממשלה יודע להבחין בין החקירות לבין הנושאים השוטפים", אמר למברגר. "נקודת המוצא היא ברורה. מדובר בשני קווים מקבילים שאינם נפגשים. היועץ לא ידבר עם ראש הממשלה על חקירותיו. לעומת זאת הוא כן חייב לדבר עם ראש הממשלה על העניינים השוטפים. גם לפי בג"ץ וגם על פי שיטת המשפט שלנו, כל יועץ משפטי לממשלה שחקר אנשי ציבור עבד על פי שני אותם קווים מקבילים. אנחנו אנשים מבוגרים, גם ראש הממשלה והשרים וגם היועץ, והם יודעים לעשות את הקו הברור הזה שמובן לכולם".
בפרקליטות צריכים להכריע האמם להגיש כתב אישום נגד ראש הממשלה בתיקי 1000 ו-2000 בעקבות המלצת המשטרה. השלמות חקירה בתיקים אלה, לאחר שעד המדינה ניר חפץ טען בעדותו כי ישנם מעורבים נוספים בפרשות. אך הם לא הובילו לחידוש משמעותי.
תיק 1000 כולל חשד לביצוע עבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים על ידי נתניהו בכל הנוגע למערכת יחסיו עם מילצ'ן ואיש העסקים האוסטרלי פאקר, אשר העניקו לו במהלך השנים, טובות הנאה מסוגים שונים.
תיק 2000, הנוגע לידיעות אחרונות, כולל החשד לביצוע עבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים על ידי ראש הממשלה ועל ידי מו"ל עיתון ידיעות אחרונות ובעל השליטה בעיתון מוזס, בכל הנוגע למערכת יחסים ביניהם סביב בלימת התעצמותו של עיתון "ישראל היום" באמצעות חקיקה ודרכים אחרות.