מנדלבליט על חקירות נתניהו: "לא מבזבזים זמן על רכילות, זה לא עולם של ציוצים"

"לא מבזבזים זמן על רכילות בחקירות נתניהו"
היועמ"ש התייחס בהרחבה לחקירות נגד רה"מ בוועדת החוקה של הכנסת, ודחה את הביקורת הציבורית: "זה לא יזיז אותנו מהדרך. טועה מי שחושב שהראיות שפורסמו הן חזות הכול"
author מחבר KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
היועץ המשפטי לממשלה
צילום: צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט התייחס היום (רביעי) בהרחבה לחקירות ראש הממשלה בנימין נתניהו. בישיבת שימוע בוועדת החוקה של הכנסת דחה מנדלבליט את הביקורת הציבורית על התנהלות החקירות ואמר: "אי אפשר לטעון שהחקירה נמשכת זמן רב מידי ומצד שני לטעון שצריך לחקור כל בדל רכילות. כל מקרה שבו לתחושתנו היה מדובר ברכילות, ויש כאלו לא מעט, או אין לו תכלית פלילית, עצרנו את זה וקטענו אותם כדי לא לבזבז זמן ומשאבים מיותרים. מהירות היא חשובה אבל טובת החקירה חשובה יותר. זה לא עולם של ציוצים".


עוד אמר היועץ המשפטי לממשלה כי "טועה מי שחושב שהראיות שפורסמו הן חזות הכול. מה שפורסם, כמו הקלטות מוזס-נתניהו, היו הראיות שרק פתחו את החקירה ולא סיימו אותה. היקף חקירות תיקי 1000 ו-2000 הוא גדול מאוד והם תיקים מורכבים גם בהיבט העובדתי וגם בהיבט המשפטי. עיקרון העל שמנחה אותנו הוא גילוי האמת".

על סוגיית גיוס עדי המדינה בחקירות השונות אמר מנדלבליט: "הניסיון לעשות דה לגיטימציה לעדי מדינה הוא חלק מניסיון לעשות דה לגיטימציה למערכת אכיפת החוק. אני דוחה את הטענות שהמערכת התגייסה כדי לרדוף מישהו. הרצון להגיע לבירור האמת כולל גם גיוס עדי מדינה".

מנדלבליט הוסיף כי "ישנם עדים משותפים ויש שאלות משפטיות משותפות. ישנם עדי מדינה בתיק 4000 שמעידים גם על דברים בתיקים האחרים. זה מחייב לבצע השלמות חקירה בתיקים האחרים. הגיעו לידינו הקלטות רבות של עד מדינה מסוים, והתברר שזה נוגע לשאר התיקים.

"אלו שקוראים להעמיד כבר עכשיו לדין את ראש הממשלה, אני אומר להם חכו. גם לנחקרים יש זכויות. אינני מתכוון להתייחס לכל הצייצנים. הם לא מזיזים לי את קצה הציפורן. וגם לאלו שטוענים שאנחנו מוטים אני אומר להם היזהרו. אנחנו לא מסמנים אף אחד. לא נירתע במאבק נגד השחיתות. זה לא יזיז אותנו מהדרך".

היועץ המשפטי לממשלה התייחס גם להצעות החוק הנוגעות למערכת האכיפה ואמר: "אני מודאג מהחוקים שמבקשים להגביל את עבודת המשטרה, כמו החוק הצרפתי, חוק ההמלצות וחוקים נוספים. הם יכולים להביא להחלשת הגופים שנאבקים בשחיתות. זכויות חשודים ונאשמים יקרות וראויות להגנה, חובה להקפיד עליהן, אבל הדבר הזה צריך להתבצע בשיח עם מערכת אכיפת החוק".

הפופולריים