ביהמ"ש: לבחון חלופה של מעצר בית לנאשם ברצח בדומא

ביהמ"ש: לבחון חלופת מעצר בית לנאשם ברצח בדומא
לקראת ההכרעה השבוע בבקשת הקטין לשחררו לביתו, שירות המבחן קיבל הוראה לבדוק חלופות תוך שימוש באזיקים אלקטרוניים. ההוראה מעידה על סיכוייה הגבוהים של הבקשה להתקבל: "שמחים שבית המשפט מתקדם איתנו"
מחבר כרמל דנגור מחבר כרמל דנגור
Getting your Trinity Audio player ready...
דיון בבית המשפט בפרשת דומא
צילום: צילום: תומר נויברג, פלאש 90

בית המשפט הורה בימים האחרונים לשירות המבחן לבדוק חלופה של מעצר בית, תוך שימוש באזיקים אלקטרוניים, עבור הקטין הנאשם בפרשת רצח משפחת דוואבשה בדומא, כך פורסם היום (ראשון) לראשונה בתוכנית קלמן-ליברמן בכאן רשת ב'.

ביום חמישי הקרוב יחליט בית המשפט האם לקבל את בקשת עורכי דינו של הקטין לשחררו למעצר בית. הוראת בית המשפט האחרונה  מלמדת שהסיכויים שהבקשה תתקבל, אחרי למעלה משנתיים בהן היה הקטין במעצר, גבוהים.

האזינו לריאיון עם אביו של הקטין המעורב בפרשת דומא בכאן רשת ב':

לפני כשלושה שבועות פסל בית המשפט את הודאות שני הנאשמים בפרשת דומא, שהתקבלו תוך שימוש בכוח פיזי, ופסל גם את שאר הודאותיו של הנאשם הקטין הקשורות למעורבותו בתכנון ובסיוע לרצח. פסילה זו עלולה להקשות על הפרקליטות לבסס את מעורבות הקטין בפרשה.

הודאותיו של הנאשם הקטין על ארבעה מקרים קודמים של הצתה ושני מקרים של ניקוב צמיגים – נמצאו קבילות. עורך דינו של הקטין, עדי קידר מארגון חוננו מסר: "אדם, ובטח לא קטין, לא צריך להיות באופן אוטומטי במעצר עד תום ההליכים. אני שמח שבית המשפט מתקדם איתנו צעד אחר צעד".

בריאיון לתוכנית קלמן-ליברמן בכאן רשת ב', אמר אביו של הקטין לאחר החלטת בית המשפט לפסול חלק מההודאות בפרשה כי "הילד הגיע למצב שהוא מבקש מבית המשפט רעל וחותך לעצמו את הוורידים, רק כדי לא לחזור לידי השב"כ. בני לא העיד על דברים שקרו, אלא גרמו לו לבדות סיפורים.

"אם שב"כ היו מוכנים לחשוף את שיטות העינויים שלהם, אנשים היו מזדעזעים. אני שבע רצון מכך שדבר שהיה מאוד עמום נחשף ונאמר בצורה ברורה על ידי בית המשפט - הייתה פה פגיעה חמורה בגוף, בנפש ובכבוד. הפסילה של ההודאות התקבלה כנגד הדרישה של התביעה שספגה מהלומה".

הפופולריים