בעקבות תחקיר כתבנו: אישומים בשוחד בעיריית י-ם

בעקבות תחקיר כתבנו: אישומים בשוחד בעיריית י-ם
סגן ראש עיריית ירושלים מאיר תורג'מן חשוד בקבלת שוחד בסך כולל של כ-354,895 שקלים, מרמה והפרת אמונים, גניבה בידי מורשה בסך 69,949 שקלים ועוד. שורת אנשי עסקים יואשמו גם הם כפוף לשימוע
מחבר אמוץ שפירא מחבר אמוץ שפירא
Getting your Trinity Audio player ready...
עיריית ירושלים
צילום: צילום: הדס פרוש, פלאש 90

בעקבות תחקיר כתבנו מיכאל שמש: פרקליטות מיסוי וכלכלה הודיעה היום (שלישי) לסגן ראש עיריית ירושלים לשעבר, מאיר תורג'מן, לבנו יצחק, ולמשה הבא, דוד בוזגלו, דוד קליינר ולורנט לוי כי נשקלת העמדתם לדין בכפוף לשימוע בגין פרשיית שוחד בעירייה. הם מואשמים בקבלת שוחד, בהפרת אמונים, בשיבוש הליכי חקירה ובידוי ראיות. תורג'מן חשוד כי קידם את ענייניהם של אנשי העסקים בתוקף תפקידו גם כיושב ראש רשות הרישוי לתכנון ובנייה בירושלים. בנו חשוד כי תיאם בין אנשי העסקים לאביו.

מהתחקיר עלה אז כי היועץ המשפטי של העירייה הורה לממלא מקום ראש העיר דאז, מאיר תורג'מן, לא להשתתף בדיונים הנוגעים, בין השאר, ליזם הנדל"ן דוד קליינר ולאיש העסקים משה הבא - בשל חשש לניגוד עניינים.

התחקיר מ-2016 נוגע למבנה הדואר ברחוב יפו בירושלים בבעלותו של הבא, שנחנך ב-1938 ונחשב מבנה היסטורי לשימור. הבא פנה בזמנו לקליינר בבקשה להשביח את הנכס, מהלך המחייב עמידה בכללי שימור קפדניים. באופן בלתי שגרתי, תורג'מן, המכהן כיו"ר ועדת התכנון והבנייה של עיריית ירושלים, נכח בדיונים של ועדת השימור בנוגע למבנה העתיק. במהלך אחד הדיונים, תורג'מן הוקלט תוקף את אנשי מחלקת השימור על רקע דרישות מחמירות שהעלו סביב שיפוץ הבניין.

בין השאר, הדיונים בוועדת השימור נגעו לבקשתם של הבא וקליינר לפרוץ פתחים במבנה העתיק, בניגוד לעמדת אנשי המקצוע שהבהירו כי המהלך יפגע ביופיה של חזית המבנה. הבא וקליינר נכחו אף הם בישיבה שהוקלטה אז, כמו גם תורג'מן. בפרוטוקול הישיבה נכתב כי נציג מחלקת השימור, האדריכל שעיה רוט, אמר: "אין לגעת במבנה הנדיר מהמאה הקודמת ויש להתייחס אליו כאל תכשיט יקר ערך. מתפקידנו בוועדת השימור למנוע כרסום כלשהו בחוקי השימור לגבי מונומנטים בירושלים". בעקבות התנגדות הנציג, התפתח עימות בינו לבין תורג'מן שהטיח בו: "אני אבוא גם בלי קבלת קהל ואתן לך ציונים. חצוף. עובד הכי כישלון שיש בשימור".

תורג'מן חשוד בקבלת שוחד בסך כולל של כ-354,895 שקלים, מרמה והפרת אמונים, גניבה בידי מורשה בסך 69,949 שקלים, שימוש במרמה, עורמה ותחבולה על מנת להתחמק מתשלום מס. לשאר החשודים מיוחסים, כל אחד לפי חלקו, מתן וקבלת שוחד, הפרת אמונים, שיבוש הליכי חקירה ובידוי ראיות.

לפי מכתבי השימוע, בתקופה הרלוונטית כיהן תורג'מן כחבר מועצה בעיריה, יו"ר האופוזיציה וחבר בוועדה המקומית לתכנון ובניה. משנת 2013 ועד לתחילת החקירה הגלויה בפרשה בשנת 2018, הוא כיהן בתפקיד חבר מועצת העיר וסגן ראש עיריית ירושלים. החל משנת 2014, הוא שימש גם כיו"ר רשות הרישוי המקומית לתכנון ובניה והחל מנובמבר 2015 ועד פרוץ החקירה כיהן תורג'מן בנוסף גם כיו"ר הוועדה המקומית לתכנון ולבניה. בנוסף, בין השנים 2016-2004, הוא היה מורשה החתימה ומיופה הכוח הבלעדי של חשבון הבנק של בית הכנסת "תפילת ישראל", בו נהג להתפלל.

החקירה בוצעה על ידי להב 433 במשטרה ופקיד שומה חקירות מס הכנסה ברשות המיסים.

הפופולריים