אורלי בן ארי החליטה לוותר על המינוי למ"מ פרקליט המדינה

אורלי בן ארי-גינזברג החליטה לוותר על המינוי
בסביבתו של השר אוחנה זועמים על ההצלחה לסכל את המינוי של בן ארי, זאת על רקע הצהרתו של שר המשפטים היום כי צו המניעה לא רלוונטי
מחבר יואב קרקובסקי ותמר אלמוג מחבר יואב קרקובסקי ותמר אלמוג
Getting your Trinity Audio player ready...
מינוי מ"מ פרקליט המדינה: עורכת הדין אורלי בן ארי גינזברג, 2015
צילום: צילום: פלאש 90

עורכת הדין אורלי בן ארי-גינזברג, שנבחרה למ"מ פרקליט המדינה על ידי שר המשפטים אמיר אוחנה, החליטה הערב (שישי) לוותר על המינוי. הדברים פורסמו לראשונה בחדשות 12. בסביבתו של שר המשפטים אמיר אוחנה זועמים על "ההצלחה לסכל את המינוי".

החלטתה של בן ארי התקבלה על רקע הסערה שעורר מינויה, שעוד מלכתחילה היה בניגוד לעמדת היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט. עם מינויה, הצהיר היועמ"ש כי בן ארי אינה עונה לאמות המידה הנדרשות לתפקיד זה. בהמשך, ובעקבות עתירה שהגישה התנועה לאיכות השלטון, הקפיא בג"ץ את המינוי. ההחלטה התקבלה רגעים אחדים לפני טקס הפרידה מפרקליט המדינה היוצא שי ניצן, בו הייתה אמורה בן ארי לשאת דברים.

שר המשפטים שלח היום מכתב למנדלבליט, ובו טען כי הצו שהוציא בג"ץ להקפאת מינויה של בן ארי-גינזברג במקום שי ניצן הוא לא רלוונטי וכי המינוי בתוקף. לטענת אוחנה, אין ביכולתו של בג"ץ לעכב מינוי שכבר בוצע או להשהות מעשה שכבר נעשה.

התנועה לאיכות השלטון, שעתרה לבג"ץ על מינויה של בן ארי, אמרה בתגובה למכתבו של אוחנה כי "התרגיל שלו שקוף ולא מחזיק מים, מבחינה מהותית הישיבה על הכיסא היא שקובעת". לדבריהם, "הניסיון לרמוס ברגל גסה צו ביניים שהוצא על ידי בית המשפט העליון הוא המשך המתקפה האוטואימונית של שר המשפטים כנגד מערכת אכיפת החוק. אנו מבקשים להזכיר לשר אוחנה כי הפרת צו מהווה ביזיון בית משפט וגם הוא אינו מעל החוק".

אמש נשא שר המשפטים דברים בכנס פלילי ותעבורה בגליל העליון ותקף את מערכת המשפט: "אין אחד שחושב שלנבחרי הציבור צריך להיות כוח בלתי מוגבל ובלתי מרוסן. צריכים להיות איזונים ובלמים, אך לא יכול להיות שיש רק רשות אחת מבין השלוש שאין עליה לא איזונים ולא בלמים, זולת אלה שהיא מואילה בטובה לגזור על עצמה – זה לא יהיה".

הפופולריים