איש העסקים נוחי דנקנר פנה לנשיא המדינה ראובן ריבלין בבקשה לחנינה. על דנקנר, שהורשע בהרצת מניות, נגזרו שלוש שנות מאסר, הוא מרצה את עונשו מאז חודש אוקטובר. הבקשה הוגשה לנשיא המדינה ונימוקיה אישיים בריאותיים. במקביל עולה בבקשה הטענה כי דנקנר מתאים להיכלל במתווה החנינות לכבוד 70 שנה למדינת ישראל, זאת בין היתר כיוון שאין לו עבר פלילי.
איש העסקים נוחי דנקנר פנה לנשיא המדינה בבקשה לחנינה בנימוקים אישיים-בריאותיים ותרומה לחברה, ברקע מתווה חנינות מיוחד לרגל חגיגות ה-70 למדינה. על דנקנר, שהורשע בהרצת מניות, נגזרו שלוש שנות מאסר. @almog_tamar עם הפרטים ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/4l2s9ptHj1
— כאן חדשות (@kann_news) 24 בפברואר 2019
דנקנר נכנס לכלא בתחילת אוקטובר והוא אמור לשאת שלוש שנות מאסר על הרצת מניות. בהצהרה קצרה בכניסה לבית הסוהר אמר: "יום קשה לי ולמשפחתי, נלחמתי על חפותי. אני מאמין בקב"ה שהכל לטובה, בוטח במערכת הצדק והמשפט ואוהב מאוד את מדינת ישראל". בנוסף התחיל לשאת את עונשו גם איתי שטרום, שותפו של דנקנר לתרמית. הוא נידון לשתי שנות מאסר.
תחילה נידון דנקנר למאסר של שנתיים, אך בית המשפט העליון החמיר את עונשו של בעל השליטה לשעבר בקבוצת אי.די.בי לאחר שהגיש ערעור. גם עונשו של איש העסקים איתי שטרום הוחמר בשנה.
השופטים דוד מינץ, ניל הנדל וג'ורג' קרא דנו בערעורים של דנקנר ושל שטרום, שנידונו ל-24 ול-12 חודשי מאסר בהתאמה בגין עבירות תרמית בניירות ערך, עבירות דיווח ואיסור הלבנת הון. מדובר בערעור שהגישו השניים, מול ערעור של המדינה. המדינה ביקשה מבית המשפט העליון להחמיר בעונשם של השניים, ולגזור על דנקנר שלוש שנות מאסר לפחות. על שטרום דרשה המדינה לגזור עונש של שנתיים וחצי מאסר לפחות.
השופט הנדל הדגיש כי יש להחמיר בענישה של עברייני צווארון לבן ולהרתיע אחרים מעבירות כאלו. "לא ניתן די משקל בעת קביעת העונש לשיקולי הרתעת היחיד והרבים", כתב השופט הנדל והוסיף כי קיימת חשיבות רבה שעונש מאסר "מוחשי וממשי יעקר את כדאיות ביצוע העבירה".