כתב אישום נגד מנכ"ל נתיבי ישראל לשעבר בגין לקיחת שוחד

מנכ"ל נתיבי ישראל לשעבר נאשם בלקיחת שוחד
אלכס ויז'ניצר נאשם כי דרש כסף מבעל חברת כבישים עבור פרויקטים שנמסרו לביצועו. במקרה אחר דרש שוחד ממנכ"ל חברה נוספת ואיים: אחסל את החברה שלך אם לא תשלם
מחבר תמר אלמוג ועמית תומר מחבר תמר אלמוג ועמית תומר
Getting your Trinity Audio player ready...

פרשת נתיבי ישראל: הפרקליטות הגישה הבוקר (רביעי) כתב אישום לבית המשפט המחוזי בלוד נגד מנכ״ל נתיבי ישראל לשעבר אלכס ויז׳ניצר, ובעלי תפקידים בחברת "ביבי כבישים עפר ופיתוח", בעבירות שוחד.

על פי כתבי האישום ויז'ניצר דרש מבעל חברת הכבישים, יהודה בוזגלו, סכומי כסף כשוחד בעד פרויקטים שנמסרו מחברת נתיבי ישראל לביצועו. בפרקליטות טוענים כי סכומי השוחד נקבעו על ידי ויז'ניצר מראש ונגזרו מהשווי הכספי של הפרויקטים. בוזגלו, מצידו, היה מתמחר את שירותיו בזול כך שיזכה במכרזים, ואז מפקחים בנתיבי ישראל - שלהם העביר שוחד - אישרו לו תקציבים נוספים בגין "ביצוע עבירות חריגות" לכאורה.

עוד נאשם ויזניצ׳ר כי דרש שוחד ממנכ״ל חברה נוספת, "א.אפשטיין ובניו", ואף איים עליו כי אם לא יענה לדרישות השוחד שלו, הוא יביא לחיסולה של חברת אפשטיין - כך לפי הפרקליטות.

החקירה החלה ב-2015, ונבדק בה מנגנון שחיתות שיטתי, לכאורה, שהתקיים בנתיבי ישראל במשך יותר מעשור. במשרד המשפטים אומרים כי בפרשה נחקרו מאות מעורבים ויותר מ-30 חשודים, בוצעו האזנות סתר ונתפסו עשרות אלפי מוצגים. במקביל הודיעה המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה לוויז'ניצר על סגירת תיק החקירה נגדו בפרשת ישראל ביתנו. 

באי כוחו של אלכס ויז'ניצר, עורכי הדין נתי שמחוני ואסף קליין, מסרו: "קיבלנו, בצער רב, את החלטת הפרקליטות להעמיד לדין את מרשנו. ראוי לציין כי חלק מעמדתנו, שנשטחה בשימוע, התקבלה וכתוצאה מכך הוסרו מכתב האישום חלק ניכר מהעבירות שיוחסו בתחילה. יחד עם זאת, סבורים אנו כי היה מקום לקבל את עמדתנו במלואה ולסגור את התיק כנגד מרשנו. מר ויז'ניצר בטוח בחפותו המלאה ואנו תקווה ואמונה כי לאחר ניהול התיק בבית המשפט, תוברר חפותו והוא יזוכה מכל אשמה".

הפופולריים