שורד השבי עמרי מירן התראיין בתוכנית "הבוקר הזה" בכאן חדשות ברשת ב' לציון 1,000 ימים לטבח 7 באוקטובר, וקרא לראש הממשלה בנימין נתניהו לקחת אחריות.
"קח אחריות ותתחיל להתעסק במשמעויות של לקיחת אחריות, ולא להתעסק בחוק לומדי תורה, שייתן לך עוד שבועיים להיות בשלטון", אמר מירן שהוחזק בשבי חמאס במשך שנתיים לאחר שנחטף מביתו שבקיבוץ נחל עוז".
מירן המשיך ומתח ביקורת על ההנהגה: "ברמה הלאומית, אנחנו לא רואים שינוי בהתנהלות. את הלקח הזה לא למדנו. אנשי צבא אומרים לי קודם כל 'סליחה ובושה', אני לא רואה את זה בהנהגה שלנו".
האזינו לריאיון המלא בכאן חדשות ברשת ב'
מירן התייחס גם לאמירה של שר האוצר בצלאל סמוטריץ', לפיה החטופים שוחררו בזכותו: "שלא יבלבל לנו את המוח בבקשה. אני יכול לקבל גישה שאומרת 'לחץ צבאי' ו'לא לוותר עד שכולם יחזרו', ו'רק עסקה שכוללת את כולם', לגיטימי. אבל תעשה את המעשה המשלים ותצביע בעד העסקה הזאת שאתה מתהדר בה. וכשזה לא קרה, אי אפשר להתהדר בנוצות שהן לא שלך. בטח של אדם שהפיל כל כך הרבה עסקאות בדרך והתגאה בזה, שייתכן והיו איתנו עוד חטופים שנרצחו שם".
מירן שיתף גם על תהליך השיקום: "אנחנו מתחזקים מיום ליום. להתעורר בבוקר בבית, זה המובן מאליו, ואני מעריך את זה. מה שלא היה מובן מאליו זה לא להתעורר בבית במשך שנתיים. 1,000 ימים זה ציון דרך, אי אפשר להתחמק מזה, אבל כל יום הוא יום ציון. שם (בשבי) אולי הייתי בחיים, אבל לא הייתי חי".
