בית המשפט המחוזי בתל אביב גזר היום (שלישי) את דינו של ראש אמפריית הפשע יצחק אברג'יל במסגרת תיק 512. אברג'יל קיבל שלושה מאסרי עולם ועוד 30 שנה. בנוסף, נגזר עליו לשלם 114 אלף שקלים פיצוי לכל אחת ממשפחות הנרצחים, 200 אלף שקלים לכלל משפחות הנפגעים וקנס של מיליון שקלים וחצי. בית המשפט גזר עונשים על עוד שמונה נאשמים נוספים, שהורשעו בנובמבר האחרון בשורת עבירות שביצעו כחלק מארגון הפשיעה.
תיק 512, נחשב לתיק הפלילי הגדול בישראל ולתיק הדגל של המשטרה. אברג'יל הורשע ברצח שלושה אזרחים תמימים שהיו במקום שבו ניסה ארגונו לחסל את זאב רוזנשטיין, ובניסיון רצח של רוזנשטיין עצמו לפני כ-19 שנים. בנוסף, הוא הורשע בעבירות סמים ומס.
"האמנתי שמי שמלשין צריך למות": באופן בלעדי ונדיר, יצחק אברג'יל מדבר על האירועים שהובילו להרשעתו
השופטת גיליה רביד אמרה בהקראת גזר הדין כי "מדובר היה בארגון שאברג'יל הקים, והפך למכונת פשיעה משומנת היטב. הנאשם לא נטל אחריות על המעשים באף שלב, להיפך טען שלא זכה למשפט הוגן. עלינו להעמיד דברים על דיוקם, נהגנו עמו באורך רוח רב כדי לאפשר את יומו בבית המשפט". על ניסיון ההתנקשות ברוזנשטיין ציינה שלאברג'יל היה "תפקיד מכריע"
תיק הדגל של המשטרה מגיע לסיומו | יצחק אברג'יל לפני גזר דינו: "תרבות השקר מושרשת במשטרה ובפרקליטות. היום זה יצחק אברג'יל, מחר זה מישהו אחר"https://t.co/WqbAKRScOE@moyshis pic.twitter.com/ywn5d1oe9w
— כאן חדשות (@kann_news) June 28, 2022
אברג'יל אמר לפני גזר דינו בבית המשפט כי "תרבות השקר מושרשת במשטרה ובפרקליטות. היום זה יצחק אברג'יל, מחר זה מישהו אחר". סנגורו של יצחק אברג'יל, עורך הדין שמשון וייס, אמר לקלמן ליבסקינד ואסף ליברמן בכאן רשת ב לפני גזר הדין כי "הלקוח שלי עבריין, הוא התפרנס מפשיעה, נולד למציאות שחי ונשם פשע, אבל הוא לא קשור למה שהורשע בו בתיק הזה".
האזינו לריאיון עם עורך דינו של אברג'יל בכאן רשת ב
התיק היה חסר תקדים בהיקפו, במשך הזמן שהתנהל והוא יצר גם תקדימים משפטיים. זו הייתה הפעם הראשונה שראש ארגון פשיעה הורשע ברצח. החקירה בתיק החלה לפני כמעט 20 שנה, וכתבי האישום הוגשו ב-2015. בתחילה כתב האישום כלל 18 נאשמים, שבעה מתוכם הורשעו במסגרת הסדר טיעון, אחד מהם ברח ואחד אחר נפטר. שישה עדי מדינה היו בתיק זה. על יד ימינו של אברג'יל, אבי רוחן, נגזרו 25 שנות מאסר בפועל, שהחלו לפני שש שנים. עוד נגזר עליו לשלם 50 אלף שקלים לכל משפחת נרצח ו-100 אלף שקלים לכלל משפחות הנפגעים. כמו כן, ישלם קנס של 750 אלף שקלים. בהחלטה אמרה השופטת כי "חלקו של נאשם 2 לא היה מבוטל כלל, אין לקבל את טענת ההגנה שחלקו היה מינורי או שולי. היה שותף לרצון להתנקש ברוזנשטיין". - שמעון סבח: 16 שנות מאסר ותשלום פיצוי של עשרת אלפים שקלים לכל משפחת נרצח - פטריק עמוס: חמש שנות מאסר, פיצוי של 20 אלף שקלים למשפחות הנפגעים וקנס של עשרת אלפים שקלים - עופר בוהדנה: שלושה מאסרי עולם וחמש שנים נוספות, 115 אלף שקלים פיצוי למשפחות הנרצחים ו-30 אלף שקלים למשפחות הנפגעים - אברהם סוסן: 12 שנות מאסר בפועל, הפעלת מאסר על תנאי של שנה וחצי, מאסר על תנאי לשנתיים וקנס של 50 אלף שקלים - אברהם לוקר: חמש שנות מאסר, שנה וחצי על תנאי וקנס של 50 אלף שקלים - יעקב בן שטרית: עשר שנות מאסר בפועל, שנתיים על תנאי ופיצוי של 50 אלף שקלים לעד המדינה הראשון בפרשה, שנחתך בצווארו על ידי בן שטרית ב-2007 ביפן עוד בפרשה הורשעו במסגרת הסדר טיעון מאיר אברג'יל ומוטי חסין. השניים הורשעו בקשירת קשר לביצוע פשע ובנוסף לכך הורשע אברג'יל בעסקה אחרת בסם במסגרת ארגון, פשיעה והלבנת הון. על אברג'יל נגזרו שמונה שנות מאסר וחצי בפועל, שמתוכן שלוש שנים וחצי רוצו בחופף לעונש שקיבל בארצות הברית. חסין קיבל חמש שנות מאסר בפועל. השתתפה בהכנת הידיעה: תמר אלמוגמאסרי עולם ופיצויים: אלה העונשים למורשעים נוספים
מאיר אברג'יל, צילום: מרים אלסטר, פלאש 90
מוטי חסין, צילום: מרים אלסטר פלאש 90
אבי רוחן, צילום: פלאש 90