איך אסירים שהיו מעורבים בבריחה מכלא גלבוע ממשיכים לנהל שיחות מתא המאסר?

איך המעורבים בבריחה מהכלא המשיכו להתקשר מהתא?
שני אסירים ביטחוניים שהיו מעורבים בתכנון ובבריחה הצליחו, באמצעות אסירים אחרים, להוציא שיחות טלפון באופן בלתי מפוקח - למרות האיסור בשל רמת המסוכנות שלהם
מחבר שלי טפיירו מחבר שלי טפיירו
Getting your Trinity Audio player ready...
צילום: משה שי, פלאש 90
צילום: צילום: משה שי, פלאש 90

שוב: תחת עינו הפקוחה של שירות בתי הסוהר - שני אסירים ביטחוניים שהיו מעורבים בתכנון ובבריחה מכלא גלבוע בחודש ספטמבר האחרון, הצליחו באמצעות אסירים אחרים, להוציא שיחות טלפון באופן בלתי מפוקח - למרות האיסור המוחלט נוכח רמת המסוכנות שלהם. כך פורסם היום (רביעי) בחדשות הערב בכאן 11.

גורמים בשירות בתי הסוהר מותחים ביקורת חריפה על כך ששוב בשירות לא מצליחים לפקח כראוי על האסירים הללו, ולא ידוע אם ואיזה מידע הם הוציאו באותן שיחות.

משירות בתי הסוהר נמסר בתגובה "נבהיר כי מדובר באגף הפרדה שבו מוחזק מספר בודד של אסירים, רובם מנועי טלפונים או מוגבלי טלפונים, כך ששיחותיהם הנעשות באמצעות טלפון ציבורי - מפוקחות. לצערנו, על אף בקשותינו, לא הובאו בפנינו כל העובדות הרלוונטיות על מנת לבחון את הטענות לעומקן, ועל כן לא נוכל לקבוע אם התקיימה עבירת משמעת".

בשבוע שעבר הטילה נציבת שב"ס, רב גונדר קטי פרי, את האחריות למחדל הבריחה מכלא גלבוע, על מפקד הכלא פרדי בן-שטרית. פרי אמרה במהלך עדותה בפני ועדת הבדיקה לבריחת האסירים כי בן-שטרית הוא האחראי לכך ששני אסירים בסיכון גבוה היו באותו תא: "הפקודות והנהלים כתובים וזה לא בוצע. זו אחריות ישירה של מפקד בית סוהר". 

בחודש ספטמבר, הבהירה נציבת שב"ס למקורביה שהיא לא מתכוונת להניח את ראשה על הגליוטינה הציבורית. בשיחות סגורות שתוכנן התפרסם בכאן חדשות אמרה פרי: "אני הולכת לוועדה עם ביטחון גדול ואני לא צריכה להיות שעירה לעזאזל על עשורים של הזנחה". בן שטרית אמר מצידו בעדות בפני הוועדה: "סומנתי על ידי נציבת שב"ס כאחראי לאירוע, היא פנתה לשר לביטחון הפנים בבקשה להדיח אותי עוד טרם בדקו את נסיבות האירוע".

הפופולריים