פרשת הרצח וההיעלמות: בידי המשטרה שחזור של החטיפה והרצח של ניסים שטרית, כך פורסם היום (חמישי) בחדשות הערב בכאן 11. החשוד שהתוודה בפני החוקרים על חלקו במעשה והפליל שלושה חשודים אחרים, ביצע שחזור של החטיפה מהדירה שאליה פותה שטרית להגיע על ידי אחת החשודות ועד ליער שבו נרצח ונקבר.
פרשת הרצח וההיעלמות לפני 30 שנה: התקדמות נוספת בחקירה - החשוד שהודה ברצח ניסים שטרית, שחזר את החטיפה והרצח#חדשותהערב @VeredPelman pic.twitter.com/4JaZzcJVDG
— כאן חדשות (@kann_news) November 4, 2021
כמו כן, היום הפגישו החוקרים את ברלנד עם החסיד שלו שהתוודה, כדי להשיג פרטים נוספים מהאירוע ובראשם מקום קבורתו של שטרית. חשוד אחר שהופלל הובא היום גם הוא למשרדי ימ"ר ירושלים – במטרה להוביל לפיצוח הנקודה החסרה, מקום קבורתו של הנער ובכך לפענח את כל האירוע.
אתמול, חשוד בפרשה, שהופגש עם אליעזר ברלנד בחדר החקירות וקיבל הוראה מראש הקהילה למסור פרטים בחקירה, הודה וקשר את עצמו לרצח של ניסים שטרית ב-1986 והפליל אחרים במעשה. החשוד התוודה, נלקח לזירת הרצח אך לדברי עורך דינו לא זכר היכן קברו אותו. לדברי החשוד - לא הייתה כוונה לרצוח את הנער.
כך פיענחתי רצח מלפני 30 שנה | האזינו לעוד יום עם אורן אהרוני
פרשת ברלנד ומעשי הרצח | לאחר שברלנד הורה לאחד החשודים לספר את האמת - החשוד סיפר על חלקו ברצח הנער ניסים שטרית ב-1986 והפליל שלושה חשודים נוספים, בהם בכיר לשעבר בחצרו של ברלנד. החשוד נלקח לזירה בה נחשד כי הרצח נעשה, אך טען שאינו זוכר היכן נקבר שטרית@VeredPelman #חדשותהערב pic.twitter.com/DFU71PU8X8
— כאן חדשות (@kann_news) November 3, 2021
המשטרה אמרה היום בבית המשפט כי היא יודעת במדויק מי רצח את שטרית. בדיון הארכת המעצר של אחד החשודים בפרשה, אמרה נציגת המשטרה כי שטרית נרצח ככל הנראה ב-2 בפברואר 1986. המשטרה מחפשת בימים האחרונים אחר גופתו של שטרית, בעקבות מידע חדש שהגיע לידי המשטרה. בדיון בהארכת מעצרו של אחד החשודים בפרשה נאמר כי המשטרה גם יודעת כמה אנשים נכחו ברצח של אברהם אדרי.
הרצח וההיעלמות | אליעזר ברלנד הופגש עם אחיו של ניסים שטרית הנעדר מ-86' בזמן חקירתו - ובישר לו בדרמטיות: "אתה יכול לומר עליו קדיש"@VeredPelman #חדשותהערב pic.twitter.com/0iyo55XPTM
— כאן חדשות (@kann_news) November 2, 2021
קודם לכן, החשודה שנעצרה במעורבות בפרשת חטיפתו של שטרית, שוחררה למעצר בית של שבוע, לבקשת המשטרה. היא שיתפה פעולה עם החוקרים, ערכה עימותים עם חשודים אחרים, ומסרה פרטים בין היתר על דירה שאליה אמרה לשטרית להגיע לפני שנעלם.
שלשום פורסם בחדשות הערב בכאן 11 כי במהלך חקירתו של אליעזר ברלנד, מנהיג הקהילה שנמצא בכלא, ושקשר את עצמו לפרשה, התקיימה פגישה עם אחיו של שטרית מאיר. בפגישה אמר ברלנד לשטרית: "אתה יכול לשבת שבעה ולומר קדיש, מצטער שלא אמרתי לך את זה לפני 35 שנה".
מעצרו של ברלנד, הנושא עונש מאסר על עבירות מרמה והלבנת הון, הוארך בתשעה ימים בבית משפט השלום בירושלים. השופט ציין כי ברלנד, ראש קהילת "שובו בנים", קשר עצמו לחשדות המייחסים לו מעורבות במעשי הרצח של ניסים שטרית ושל אברהם אדרי לפני יותר משלושה עשורים.
בלעדי | אחד החשודים המרכזיים בפרשיית רצח ניסים שטרית בשנת 1986, בהקלטה הקושרת את אליעזר ברלנד לפרשה: "זה התחיל ממנו והמשיך ממנו ונגמר בו"@moyshis #השבועעםגאולה pic.twitter.com/6qlECKqytb
— כאן חדשות (@kann_news) October 22, 2021
צפו בסרט "רב הנסתר" של כאן 11 שהוביל למעצר החשודים