"אם נרצח אדם חיובי ונדיב כמוהו - אז הגענו לסוף העולם": התחושות בכפר של סאהר איסמאעיל

"אם נרצח אדם חיובי כמוהו - הגענו לסוף העולם"
בראמה שבגליל מנסים להתאושש מהרצח בתחילת השבוע ומקווים שזה יהיה הצער האחרון: "אחריו יכול להיות רק שר וראש ממשלה"
מחבר סולימאן מסוודה מחבר סולימאן מסוודה
Getting your Trinity Audio player ready...
סולימאן מסוודה בראמה
צילום: סולימאן מסוודה בראמה

רצח סאהר איסמאעיל: כתב כאן חדשות סולימאן מסוודה יצא השבוע לכפר ראמה שבצפון כדי להבין את תחושות התושבים. איסמאעיל היה אישיות ציבורית מאוד בכירה, חברו הטוב של שר המשפטים גדעון סער כל כך הרבה שנים והיועץ של שרת החינוך יפעת שאשא ביטון.

אמו של סאהר סיפרה כי "הדבר הכי קשה בעולם זה שאם מאבדת את בנה. ובן כמו סאהר, שהוא אב לאחיו ולאחיותיו. גם לי, לי הוא היה דמות אב רחום. סאהר אהוב נפשי - הרצח הזה שבר אותנו".

אחד התושבים בכפר אמר: "האופן שבו נרצח הוא פשוט חצוף ושפל". אחיו, אמג'ד איסמאעיל היה קרוב אליו מאוד והיה שכנו. "כל יום אני מסתכל, לפני שאני הולך לישון, מחכה שהוא יגיע במכונית. אני אומר 'הוא תכף יגיע'", סיפר אמג'ד.

אמג'ד הוסיף: "אנחנו מייחלים שזה יהיה הצער האחרון, והרצח האחרון בחברה הערבית ושימצאו את מי שעשה את זה בעזרת השם".  רביע, אח נוסף של סאהר, הסביר כי "שום דבר לא יקל עלינו, סאהר לא יחזור. אחינו הגדול, התומך שלנו, הכוח שלנו, אבינו. משהו התפתח פה, כי סאהר היה איש ציבור. אחרי סאהר יכול להיות רק שר וראש ממשלה.

בני בגין, חבר הכנסת מתקווה חדשה, היה גם הוא בכפר באותו היום בשביל ניחום אבלים. בגין נשאל איך מרגיעים את האנשים? "מי שצריך לעשות כמובן את העבודה זה השלטונות. אני בטוח שהם ימצאו את מי שביצע את הפשע הנורא הזה", אמר בגין.

דודו של סאהר אמר לכאן חדשות כי "אם נרצח אדם חיובי ונדיב כמו סאהר אז אנחנו באמת הגענו לסוף העולם".

הפופולריים