ביהמ"ש העליון הורה על משפט חוזר לרומן זדורוב

ביהמ"ש העליון הורה על משפט חוזר לרומן זדורוב
בנימוק להחלטה נכתב כי לפי חוות דעת של מומחים לא תיתכן נזילת דם מגופה כחמש שעות לאחר הרצח
מחבר תמר אלמוג ואמוץ שפירא מחבר תמר אלמוג ואמוץ שפירא
Getting your Trinity Audio player ready...
רומן זדורוב בביהמ"ש העליון בירושלים, 20.10.2014
צילום: צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

בית המשפט העליון הורה היום (שלישי) על משפט חוזר לרומן זדורוב שהורשע ברצח תאיר ראדה ב-2010, ארבע שנים אחרי הרצח. המשנה לנשיאת בית המשפט העליון חנן מלצר הכריע בנושא. בנימוק להחלטה נכתב: "התגלו עובדות או ראיות שעשויות לשנות את תוצאות המשפט לטובת המבקש". בניגוד לדיון נוסף שמשמעותו טענה שיש שאלה משפטית עקרונית שדורשת בחינה מחודשת, משפט חוזר משמעותו דיון בתיק מחדש.

ההחלטה המלאה של בית המשפט העליון:

החלטת מלצר התבססה בעיקר על חוות דעת של מומחים, שהגיש נציגו של זדורוב, שנגעה למשך הזמן שדם עשוי לנזול מגופה לאחר המוות, שממנה ניתן להסיק כי העקבה שנמצאה בתא השירותים שלא שייכת לזדורוב הוטבעה בזמן הרצח. בדעת המומחים נכתב כי "לא תיתכן נזילת דם מגופה כחמש שעות לאחר הרצח".

המשפט ייערך בבית המשפט המחוזי נצרת בפני שופטים שלא דנו בעניינו בעבר, ומלצר יהיה זה שגם יחליט אם לקבל את בקשתו של זדורוב להשתחרר ממאסר ואם כן באילו תנאים. מלצר דחה את טענתו של נציגו של זדורוב כי א"ק היא הרוצחת והוא כתב כי גרסתו המפלילה של החבר א"ח היא בעייתית וכי לא נמצאו אמירות מפי א"ק הקושרות אותה ישירות לביצוע הרצח.

מלצר כתב כי לא נעלמו מעיניו ההשלכות האפשריות של ההחלטה על משפחת המנוחה, אך אין בהשלכות אפשרויות אלו על המשפחה ועל גורמים נוספים הקשורים בפרשה הקשה הזו כדי למנוע עריכת משפט חוזר במקום שנמצא טעם לכך.

בספטמבר האחרון זימן בית המשפט העליון דיון בערעורו של זדורוב. עורך דינו של זדורוב הגיש את הבקשה לעליון בטענה שיש לו ראיה שמחייבת שחרור. זאת כהמשך לשורת בקשות וטענות בעבר. בשנה שעברה הודיעה הפרקליטות כי היא מתנגדת למתן משפט חוזר לזדורוב בטענה, כי הבקשה "מלאה בטענות קונספרטיביות וחסרות בסיס". עוד נמסר, כי הרשעת זדורוב מוצדקת וכי "ממילא לא מתקיימת בעניינו אחת העילות המאפשרות קיומו של משפט חוזר לפי החוק".

פרקליט המדינה היוצא דאז שי ניצן אמר בחודש דצמבר 2019 בריאיון לכאן חדשות כי בפרקליטות בוחנים ראיה חדשה במשפט רומן זדורוב שעשויה להוביל למשפט חוזר. "יש חוות דעת מכיוון אחר לגמרי ואנחנו חייבים לבדוק אותה ביסודיות", אמר פרקליט המדינה היוצא. זדורוב הורשע בשנת 2010 ברצח תאיר ראדה. הערעור על הרשעתו לא התקבל, ומאז פועל עורך דינו בניסיון לקבל משפט חוזר. 

פרשת הרצח של תאיר ראדה מסעירה את המדינה מאז 6 בדצמבר 2006, אז נמצאה בבית ספר בקצרין גופתה של הנערה, בת 13 וחצי במותה. מי שנעצר בחשד לביצוע הרצח הוא רומן זדורוב, פועל שהועסק בעבודות שונות בשטח בית הספר. תחילה הוא הודה ברצח אך בהמשך חזר בו. ב-2010 זדורוב הורשע בבית המשפט המחוזי בנצרת ונדון למאסר עולם. מאז פתחו פרקליטיו בסדרת ערעורים כשהאחרון שבהם נדחה בבית המשפט ב-2015.

הפופולריים