דוח משרד הבריאות: נמשכת הירידה בשיעור המעשנים בישראל

דוח משרד הבריאות: שיעור המעשנים בישראל בירידה
כחמישית מהישראלים מעשנים, לעומת 25% בתחילת שנות האלפיים. עוד עולה מנתוני הדוח כי גברים מעשנים יותר מנשים, ושיעור העישון בקרב האוכלוסייה הערבית גבוה מבאוכלוסייה היהודית
author מחבר KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
 כישלון חוק העישון
צילום: 0

מגמת הירידה בשיעור המעשנים בישראל נמשכה גם בשנת 2018, כך עולה מדוח העישון השנתי של משרד הבריאות שמתפרסם הבוקר (רביעי). לפי הדוח, שיעור המעשנים בישראל עומד על כ-20%, כשבתחילת שנות האלפיים שיעור זה עמד על כ-25%. בשנת 2018 נצפתה ירידה בשיעור העישון בקרב כלל קבוצות האוכלוסייה, למעט בקרב נשים יהודיות.

עוד עולה מנתוני הדוח כי שיעור העישון בקרב גברים גבוה מהשיעור בקרב נשים, ועומד על כ-25% לעומת כ-15%. שיעור העישון בקרב האוכלוסייה הערבית גבוה מאשר באוכלוסייה היהודית, ועומד על 23.5%. שיעור העישון בקרב גברים ערבים עומד על כ-39% ובקרב נשים ערביות על 7.3%.

כותבי הדוח מציינים גם כי שיעור העישון בקרב גברים בישראל קרוב לממוצע הכולל במדינות האיחוד האירופי, וכי שיעור העישון בקרב נשים בישראל נמוך מהממוצע. כמו כן, במהלך שנת 2018 השקיעו חברות הטבק בישראל 80.7 מיליון שקל בפרסומות, חסויות, קידום מכירות ודיוור ישיר.

מאיגוד רופאי בריאות הציבור, החברה הרפואית למניעה ולגמילה מעישון של ההסתדרות הרפואית, האגודה למלחמה בסרטן והמיזם למיגור העישון נמסר כי "מדינת ישראל קידמה בשנה החולפת את המאבק בעישון, הרחיבה את החוק למניעת העישון במקומות ציבוריים ושידרגה את חוק הגבלת הפרסום והשיווק של המוצרים הממכרים והממיתים".

עוד נמסר מהארגונים למאבק בעישון כי "ירידה בשיעור העישון בשנים הקרובות משמעותה מניעת מוות של ישראלים רבים מסרטן, מחלת ריאות חסימתית כרונית, התקפי לב ושבץ מוחי. עבודה רבה עוד לפנינו, בעיקר בקרב הדור הצעיר שכן שימוש במוצרי טבק מקצר את חיי המשתמש בעשר שנים לפחות".

הפופולריים