ירידה חדה בתחלואה בחצבת בישראל

ירידה חדה בתחלואה בחצבת בישראל
מומחים בתחום הבריאות הצביעו על ירידה של יותר מ-50% בתחלואה בחודשיים האחרונים, לעומת התקופה המקבילה אשתקד. ביוני השנה היו בישראל 53 מקרי חצבת לעומת 73 מקרים בשנה שעברה, ביולי חלו 13 בני אדם לעומת 73 ביולי 2018
author מחבר KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
"שום דבר לא ישנה את דעתי": בעולם נלחמים במתנגדי חיסון החצבת
צילום:

מומחים בתחום הבריאות הצביעו על ירידה של יותר מ-50% בשיעור התחלואה בחצבת בחודשיים האחרונים, לעומת התקופה המקבילה אשתקד. כך פורסם הבוקר (שישי) בכאן חדשות. המומחים הראו כי יש מגמת ירידה בתחלואה גם ביחס לחודשי החורף השנה.

בחודש יוני השנה היו בישראל 53 מקרי חצבת לעומת 73 מקרים בשנה שעברה, ובחודש יולי חלו במחלה 13 בני אדם לעומת 73 חולים ביולי 2018. לשם השוואה, בחודשים אפריל ומאי השנה חלו כ-350 בני אדם בחצבת. מחודש מארס בשנה שעברה, חלו בישראל 4,305 בני אדם בחצבת. מרבית המקרים היו במחוז ירושלים – 2,272 חולים, לאחר מכן מחוז תל אביב עם 431 מקרים ונפת צפת עם 380 מקרים. עד כה חלו בשנת 2019 - 1,165 בני אדם. 

באיגוד רופאי בריאות הציבור בירכו על מגמת הירידה והביעו תקווה כי עם תחילת שנת הלימודים והחורף לא תהיה עלייה חוזרת בתחלואה, בפרט כאשר שליש מהשנתון לא מקבל את המנה הראשונה בגיל שנה במועד עקב היעדר המשאבים בטיפות החלב. באיגוד הדגישו כי חשוב ללמוד וליישם את לקחי ההתפרצות ואת הצורך הדחוף בהקצאת משאבי כוח האדם והתקציב הנדרשים לשירות המונע, על מנת להגן על בריאות הציבור בישראל.

בעמותת מדעת, הפועלת לקידום בריאות הציבור, ציינו כי האתגר האמיתי עוד לפנינו וכי כדי למנוע התפרצויות נוספות, חשוב להסדיר את הנושא בחוק שייאפשר מיפוי ממוקד של שיעורי החסינות ושימוש בסנקציות לפי הצורך, כפי שנעשה במדינות רבות, כמו ארצות הברית. בעמותה אמרו כי התפרצות החצבת שחווינו בשנה האחרונה "חשפה את ההתנהלות הבעייתית של 'כיבוי שריפות', במקום ניהול נכון של מערך החיסונים בארץ". בעמותה הבהירו כי המגפה עדיין קיימת באירופה ומדינות נוספות וכי על כל הטסים לחו"ל לוודא מצב חסינות אופטימלי כדי למנוע ייבוא מקרים נוספים.

הפופולריים