מזכ״לית הסתדרות המורים יפה בן דויד תקפה היום (רביעי) את כוונת הממשלה להעביר בקריאה שנייה ושלישית את החוק הנוגע לאיסור העסקת עובדי הוראה עקב הזדהות עם מעשה טרור. "אני מתביישת בשביל אותם אנשים שעסוקים בהצעות חוק נגד עובדי ההוראה", אמרה בן דויד בוועדת החינוך. "גם אנחנו נגד תומכי טרור. אולם מוטב היה לו המדינה הייתה משתמשת בכלים העומדים לרשותה, במקום לעסוק בהצעות חוק מיותרות שפוגעות בעובדי הוראה".
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
בן דויד תקפה בדיון גם את מנכ"ל משרד החינוך מאיר שמעוני והטיחה בו: "לא ייתכן שמנכ"ל המשרד, פקיד פוליטי בכיר אמנם אבל פוליטי, בין אם מימין ובין אם משמאל, הוא זה שיחרוץ גורלות על פי השקפת עולמו ושיקול דעתו, בשעה שיש מענה בדין הפלילי והמשמעתי".
"משרד החינוך טוען שהוא מתנגד לחוק, אך במקביל העביר 265 אלף תעודות זהות של עובדי הוראה לשב"כ. זאת בושה וחרפה", תקפה מזכ"לית ההסתדרות והוסיפה: "מי ייכנס למערכת שככה מתייחסת לעובדי ההוראה שלה. כבר היום אין מספיק עובדי הוראה, אז אתם רוצים שגם מי שישנו יברח?".