מורים בבית הספר שנפתח לילדי העוטף: המקום לא מתפקד

מורים בבית הספר שנפתח לילדי העוטף: המקום לא מתפקד
צוות בית הספר פתח ב"שביתה איטלקית", ושלח מכתב למשרד החינוך: "אין לנו יכולות למלא את חובתנו הבסיסית ביותר שהיא שמירה על בטיחות וביטחון תלמידינו"
author מחבר KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
כיתה בית ספר
צילום: צילום: דוד כהן, פלאש 90

בית הספר העורפי שנפתח בעבור ילדי עוטף עזה בקיבוץ גבולות במועצה האזורית אשכול אינו מתפקד - כחודש וחצי לאחר שנפתח. במקום ישנו מחסור חמור במחנכות וסייעות, אין מספיק ציוד וישנן בעיות אלימות קשות. כחלק מכך, צוות בית הספר פתח הבוקר (ראשון) בשביתה איטלקית כאשר מורות רבות הודיעו שהן חולות - כך פורסם בתוכנית הבוקר הזה בכאן רשת ב.  

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי

רשימת שמות החטופים בעזה - והמשוחררים 

במכתב שנשלח מטעם צוות בית הספר למשרד החינוך ולמועצה האזורית אשכול נכתב: "אנו צוות ההוראה של בית הספר מתריעות בזאת שאין לנו יכולות למלא את חובתנו הבסיסית ביותר שהיא שמירה על בטיחות וביטחון תלמידינו". אחת המורות בבית הספר אמרה לכאן חדשות: "יש כיתות בלי מחנכות ואין מספיק סייעות".

עוד הוסיפה המורה: "המחשבה הייתה שבית הספר יהיה בעבור 150 תלמידים וכעת יש כמעט 400. אין מחנכות ,אין מורים מקצועיים, אין מטפלים ואין מענים רגשיים. יש שתי יועצות שמתרוצצת כל היום עם כמות גדולה של תלמידים ופסיכולוג שרק חזר ממילואים אחרי ארבעה חודשים בעזה".

הורי תלמידי בית הספר סיפרו על אירועי אלימות קשים שהתרחשו במקום: "בשבוע שעבר מורה חטפה מכות אחרי שהפרידה בין כמה תלמידים שהתקוטטו ובמקרה אחר תלמיד זרק אבן על מורה", סיפר אחד ההורים לכאן חדשות. צוות בית הספר וההורים טוענים כי האלימות נובעת הן בשל מחסור בכוח אדם והן בשל הטלטלה הקשה שחוו הילדים מאז 7 באוקטובר. מורה נוספת מצוות בית הספר סיפרה: "אם היה מדובר בילדים רגלים ולא כאלה שחו זוועות אז שתי יועצת ופסיכולוג היו מספיקים, אבל זה לא המצב".

ממשרד החינוך נמסר כי "בית הספר הזמני לתלמידי המועצה האזורית אשכול הוקם בתוך זמן קצר, תוך כדי מלחמה באזור, כדי לתת מענה לתלמידים השבים. משבוע לשבוע מספר המשפחות השבות לאזור עולה ועל כן בית הספר מתמודד עם מחסור במורים".

באשר לטענה על אירועי אלימות נמסר ממשרד החינוך: "המשרד ער למצבם הרגשי של התלמידים השבים לביתם, לאחר תקופה מורכבת ורגישה. בית הספר תוגבר בפסיכולוגים ויועצות, והתלמידים מקבלים תמיכה רגשית. מיד לאחר חג הפורים יעברו תלמידי בית הספר העל יסודי למבנה אחר, כך שמספר התלמידים במתחם צפוי להצטמצם משמעותית". 

הפופולריים