סקר פלסטיני: עלייה בתמיכה בפתרון שתי המדינות - ובחמאס

סקר פלסטיני: עלייה בתמיכה בפתרון שתי המדינות - ובחמאס
46% מערביי יהודה ושומרון ועזה חושבים כי האמצעי הטוב ביותר לסיום ה"כיבוש" הוא מאבק חמוש - זאת לעומת 63% שחשבו כך בסקר שנערך לפני שלושה חודשים
מחבר נורית יוחנן מחבר נורית יוחנן
Getting your Trinity Audio player ready...
עזתים מתפנים מבית החולים שיפא 18.3.24
עזתים מתפנים מבית החולים שיפא 18.3.24 צילום: אנס א-שריף

סקר עדכני שפורסם היום (חמישי) ונערך בקרב פלסטינים מיהודה ושומרון ומעזה, מראה כי ישנה ירידה קלה בתמיכה במאבק חמוש - לצד עלייה בתמיכה בפתרון שתי המדינות ברצועת עזה בלבד. עם זאת, התמיכה באירועי 7 באוקטובר ובפעילות חמאס במלחמה נותרה גבוהה.

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי

מהסקר עולה כי 46% מהפלסטינים חושבים כי האמצעי הטוב ביותר להקמת מדינה עצמאית וסיום הכיבוש, הוא מאבק חמוש; זאת לעומת 63% שחשבו כך בסקר דומה, שנערך לפני שלושה חודשים. 13% ממשתתפי הסקר השיבו כי האמצעי הטוב ביותר הוא התנגדות עממית בלתי אלימה.

כשנשאלו אם הם תומכים בפתרון המבוסס על מדינה פלסטינית לצד מדינה ישראלית, מה שמכונה פתרון שתי המדינות, 62% מהעזתים השיבו שהם תומכים בכך, זאת לעומת 35% בסקר שנערך בדצמבר. אחוז התמיכה ביהודה ושומרון כמעט ולא השתנה - מ-33% ל-34%; ובסך הכול, 45% מכלל הפלסטינים תומכים בפתרון שתי המדינות.

התמיכה בהחלטה של חמאס לפתוח במתקפה ב-7 באוקטובר נותרה גבוהה. בסקר שנערך בדצמבר 72% השיבו שהם תומכים בהחלטה, בסקר הנוכחי 71% השיבו תשובה זהה. גם התמיכה בחמאס תוך כדי המלחמה נותרה גבוהה, 72% אמרו בסקר לפני שלושה חודשים שהם מרוצים מתפקוד חמאס במלחמה הזו - וכעת אמרו כך 70%.

מרבית הפלסטינים סבורים שחמאס ינצח במלחמה, אם כי האחוז ירד מעט מאז הסקר הקודם, 64% לעומת 70%. האמונה שישראל תנצח במלחמה ירדה בקרב העזתים, לפני שלושה חודשים 31% השיבו שישראל תנצח - ובסקר הנוכחי סברו כך רק 19%. 59% מכלל הפלסטינים ו-52% מהעזתים מעוניינים שבתום המלחמה חמאס ימשיך לשלוט ברצועה.

מבחינת המצב בעזה, 80% מהעזתים השיבו שלפחות אחד מבני משפחתם נפצע או נהרג - עלייה של 16% מהסקר הקודם. שני שליש האשימו במצב את ישראל, רק 9% האשימו את חמאס במצב. 44% אמרו שיש להם מספיק אוכל ליום או שניים, 55% אמרו שאין להם אוכל בכלל.

הסקר שנערך על ידי המרכז הפלסטיני לחקר סקרים ומדיניות של ד"ר חליל שקאקי, מבוסס על ראיונות פנים אל פנים שנערכו בין 5 עד 10 במרץ, בקרב 1,580 איש - 830 בגדה המערבית ו-750 בעזה. בעזה התקיימו ראיונות רק באיזורים בהם אין לחימה יומיומית בשטח.

הפופולריים