שר החינוך הודיע היום (חמישי) כי פרס ישראל בתחום חקר הפיזיקה יוענק לפרופסור צבי מזא"ה, חוקר באוניברסיטת תל אביב בתחום האסטרופיזיקה התיאורטית והאסטרונומיה התצפיתית.
הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
בהודעת שר החינוך נכתב כי: "מזא"ה חוקר כוכבי לכת מחוץ למערכת השמש עוד משנת 1984, כשהרעיון לחפש כוכבי לכת חוץ-שמשיים נחשב אז איזוטרי, ואף גובל במדע בדיוני. הוא היה מהבודדים שהעריכו שייתכן שכוכבי לכת ענקיים עשויים להימצא בקרבה רבה לכוכבי האם שלהם. לאורך הקריירה המחקרית שלו, צבי מזא"ה הוביל לפיתוח של שיטות חישוביות וכלי מחקר מתקדמים של כוכבים כפולים ופלנטות חוץ-שמשיות".
ועדת הפרס ציינה בנימוקיה כי הסינתזה המתודולוגית של פרופסור מזא"ה הובילה לגילוי פלנטות חוץ-שמשיות תוך פיתוח שיטוח ניתוח, שהפכו לשיטות סטנדרטיות בתחום. עוד ציינה הוועדה בנימוקיה כי הישגים אלה מקנים לפרופסור מזא"ה הכרה עולמית כאחד האבות המייסדים של תחום הפלנטות החוץ-שמשיות, הנמצא בחזית המחקר העולמית באסטרופיזיקה.