הממשלה חזרה בה היום (שלישי) מהצעדים נגד AP. ראש הממשלה נתניהו פנה לשר התקשורת קרעי כדי שיחזיר את הציוד של סוכנות AP, "בעקבות הלחץ האמריקני ואי הגשת חוות דעת קונקרטית של שר הביטחון גלנט". במקביל, משרד הביטחון יבחן את הסוגיה הביטחונית של השידור ממיקומים רגישים.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
שר התקשורת שלמה קרעי מסר לאחר התקפלות הממשלה: "משרד התקשורת פעל היום להחרמת ציוד שלמרות התראות חוזרות ונשנות העביר שידורים לאל-ג'זירה על מיקומי כוחותינו בצפון הרצועה תוך סיכונם בהתאם לחוות הדעת הבטחוניות ולהחלטת הממשלה. מאחר ומשרד הבטחון מבקש לבחון את עניין השידורים ממיקומים אלו בשדרות בנוגע לסיכון כוחותינו, הוריתי כעת לבטל את הפעולה ולהשיב את הציוד לסוכנות AP, עד לקבלת החלטה אחרת על ידי משרד הבטחון".
AP בתגובה: "למרות שאנו מרוצים מההתפתחות הזו, אנו עדיין מודאגים מהשימוש של ממשלת ישראל בחוק השידורים הזרים ומהיכולת של עיתונאים עצמאיים לפעול בחופשיות בישראל".
בעקבות הפרה של "חוק אל-ג'זירה" - משרד התקשורת החרים מוקדם יותר היום ציוד צילום ועצר את השידור החי של סוכנות הידיעות האמריקנית AP, שצולם משדרות ותיעד את פעילות חיילי צה"ל בעזה. על פי משרד התקשורת, הסוכנות העבירה את החומרים שצילמה לערוץ אל-ג'זירה, שפעילותו בישראל נאסרה.
פקחי המשרד הזהירו את AP שבכך היא עוברת על החוק בישראל, טרם החרמת הציוד ועצירת השידור. החוק קובע, בין היתר, כי שר התקשורת יכול "להורות לכל אדם או תאגיד שיש ברשותו מכשירים המשמשים לאספקת תכנים של ערוץ אל-ג'זירה על תפיסת מכשיר המשמש לאספקת תוכני הערוץ הזר".
הפקחים הציגו צו החתום בידי שר התקשורת שלמה קרעי, המורה להפסיק את השידורים ולהחרים את הציוד – וזאת בהתבסס על החקיקה שעצרה את שידורי רשת אל-ג'זירה הקטרית בישראל.
> 7.10.360: פרויקט הנצחה דיגיטלי לאירועי 7 באוקטובר
ממשרד התקשורת נמסר: "ממשלת ישראל קבעה כי לא תאפשר לערוץ החמאס תומך הטרור אל-ג'זירה לשדר מישראל. החוק והצווים אינם מבחינים בין אם זו אל-ג'זירה עצמה או ספקים שמעבירים לה את החומר מישראל. הדברים הובהרו היטב והמעשים נמשכו על אף האזהרה. נמשיך לפעול בנחישות כנגד מי שינסה לפגוע בלוחמינו ובבטחון המדינה".
סוכנות הידיעות AP מסרה בתגובה: "מתנערים בחריפות מפעולת הממשלה הישראלית לנתק את הפיד החי הוותיק שלנו הצופה לעבר עזה, ואת החרמת ציוד AP. הכיבוי לא היה מבוסס על תוכן הפיד אלא על שימוש ממשלתי לרעה בחוק השידור-הזר החדש. אנו דוחקים ברשויות הישראליות להשיב את הציוד שלנו ולאפשר לנו לחדש את הפיד החי שלנו מיידית כך שנוכל להמשיך לספק את העיתונות החזותית החשובה הזאת לאלפי כלי-תקשורת ברחבי העולם".
סוכנות הידיעות הוסיפה בביקורת מרומזת: "העדכון החי של AP סיפק מבט על הפעולות בעזה, שבה אין עיתונאים עצמאיים שיכולים לפעול עקב הגבלות כניסה ישראליות ומצריות".
הבית הלבן: "עוקבים בדאגה אחר הדיווחים על החרמת ציוד AP בישראל. אנו עומדים איתן באמונה שלעיתונאים יש היכולת והזכות לעשות את עבודתם. זה בוודאי מדאיג".
לאחר מכן, משרד התקשורת פרסם תיעוד שמסביר את ההחלטה ובו נראה כיצד המצלמה של AP משדרת בשידור ישיר גם באל ג'זירה. ממשרד התקשורת נמסר: "אחרי שהוזהרו, משרד התקשורת החרים מצלמה של סוכנות הידיעות AP ששידרה תוך ניסיון להתחקות אחר פעילות כוחותינו, והעבירה את הצילומים לתחנת אל-ג׳זירה, בניגוד לחוק. כבר בשבוע שעבר התריעו אנשי משרד התקשורת בפני סוכנות AP על כך שעל פי החוק והחלטת הממשלה אסור להם לספק שידורים לאלג׳זירה, אולם AP החליטו להמשיך ולשדר בערוץ הגורם לפגיעה ממשית בבטחון המדינה. בהתאם להחלטת הממשלה והוראת שר התקשורת, משרד התקשורת ימשיך לבצע פעולות אכיפה ככל שיידרש להגבלת שידורים הפוגעים בביטחון המדינה".
משרד התקשורת על החרמת הציוד של AP בשדרות: בוצעה לאחר שניתנה לסוכנות הידיעות אזהרה. היא ניסתה להתחקות אחר פעילות כוחותינו, והעבירה את הצילומים לאל-ג׳זירה בניגוד לחוק | תיעוד מרגעי ההחרמה@RamEliBrandts pic.twitter.com/t0EeY2dYkZ
— כאן חדשות (@kann_news) May 21, 2024