פרשת נוה-אורנשטיין: הצעד שלא ננקט נגד אחד המעורבים

פרשת נוה-אורנשטיין: הצעד שלא ננקט נגד אחד המעורבים
שבוע לאחר שהנשיא לשעבר של בית המשפט המחוזי בתל אביב איתן אורנשטיין נחקר בחשד לשוחד, לא הוצאה הנחיה למנוע מינוי שלו להליכי בוררויות מטעם בית המשפט
מחבר שלי טפיירו מחבר שלי טפיירו
Getting your Trinity Audio player ready...
השופט איתן אורנשטיין
צילום: אריק סולטן

למרות שנחקר בחשד לשוחד, הנשיא לשעבר של בית המשפט המחוזי בתל אביב, איתן אורנשטיין, משמש כיום בורר בשלל סכסוכים משפטיים מטעם בית המשפט. כך פורסם היום (רביעי) בתוכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב. חקירתו בשבוע שעבר לא הובילה לכך שלא הנהלת בתי המשפט ולא ממלא מקום נשיא בית המשפט העליון השופט עוזי פוגלמן - יוציאו הנחיה שלא למנותו עד לתום החקירה.

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי

גורמים במערכת אכיפת החוק מתחו על כך ביקורת:"הפרשה הזאת מביכה ועד לבירורה צריך בית המשפט שלא למנות אותו כבורר ולו למראית עין". אולם, גורמים אחרים במערכת אכיפת החוק מדגישים כי גם לשופט לשעבר עומדת חזקת החפּות ומציינים כי אורנשטיין נחשב בורר מצויין ויעיל בסוגיות מורכבות.

בשבוע שעבר, באופן נדיר, נחקר באזהרה נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב לשעבר, השופט איתן אורנשטיין, במשך שעות במשרדי להב 433. זאת, במקביל לחקירתו של יושב ראש לשכת עורכי הדין לשעבר אפי נוה, על רקע פרסומן לפני כחודשיים של שיחות טלפון בין בשניים שמתאמים לכאורה את המינוי לנשיא בית המשפט. 

לאחר פרסום ההקלטות הגיש איש העסקים איציק תשובה בקשה לפסול את מינוי של אורנשטיין בתיק שלו שבו הוא משמש בורר וטען: "איבדנו את האמון בבורר ואיננו רוצים להתדיין בפניו".

מהנהלת בתי המשפט נמסר בתגובה: מינוי בוררים מומחים נעשה על ידי השופט הדן בתיק, במסגרת עצמאות שיקול הדעת השיפוטי של השופט ולא במסגרת הנחיה מנהלתית".

הפופולריים