ביום שישי הקרוב יעלו מחירי התחבורה הציבורית. מלבד הכאב בכיס, מה שמכעיס במיוחד זו העובדה שנשלם יותר עבור שירות שלא השתפר. אוטובוסים עדיין מאחרים, מדלגים על תחנות, יוצאים באיחור וגורמים לנו לאחר.
מהם קווי האוטובוס הגרועים ביותר בישראל? | @noam_goldberg1 עם נתונים חדשים על מצבה העגום של התחבורה הציבורית בארץ#חדשותהערב pic.twitter.com/bZ6XfoC0Rq
— כאן חדשות (@kann_news) April 21, 2025
מדוח הרשות הארצית לתחבורה ציבורית עלה כי מי שקיבלה את הציון המשוקלל הנמוך ביותר היא חברת דן. דן פועלת במרכז הארץ והיא המפעילה הגדולה ביותר במרכז הארץ. 6.95%, כמעט 7% מהנסיעות של החברה איחרו, הקדימו או לא יצאו בכלל. חוץ ממנה, גם חברות תנופה ומטרופולין נמצאות בתחתית הרשימה.
חוץ מהציון לכל חברה, יש כמה קווי אוטובוסים גרועים במיוחד. יותר מ-25%, רבע, מנסיעות הקווים 288 ו-386 של חברת תנופה מתל אביב לאריאל לא בוצעו, איחרו או הקדימו. בקו 230 של חברת קווים, ממודיעין עילית לבני ברק, יותר מ-15% מהנסיעות איחרו, הקדימו או לא בוצעו בכלל.
לגבי הנסיעות העירוניות, נמצא כי בקו 56 של מטרופולין, מיהוד לתל אביב, קו באזור מרכזי שמשמש נוסעים רבים מדי יום, כמעט 15% מהנסיעות בו איחרו, הקדימו או לא בוצעו. גם לקו 3 של חברת דן מדרום תל אביב ועד צפונה, נרשמו כמעט 15% מהנסיעות שלא בוצעו כראוי.
חברות האוטובוסים מקבלות סבסוד ממשלתי של כ-16 מיליארדי שקלים בשנה. כשמסתכלים על המספרים האלה, אי אפשר שלא להתעצבן, ולהיזכר שוב - ביום שישי מחירי התחבורה הציבורית יעלו, אבל השירות יישאר בינוני.